In 3 stappen verzenden ongedaan maken in Gmail (ook mobiel)

Gijs Ettes
24 juni 2015, 9:15
2 min leestijd
In 3 stappen verzenden ongedaan maken in Gmail (ook mobiel)

De optie om verzonden mails in Gmail ongedaan te maken, is eindelijk beschikbaar in de webversie van de maildienst. De functie was lang experimenteel, maar nu ook in de algemene instellingen te activeren. Wij laten zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Verzenden ongedaan maken in Gmail

We hebben allemaal waarschijnlijk wel een keer te snel op de knop ‘Verzenden’ in Gmail gedrukt, waardoor belangrijke gegevens of bijlagen nog een keer in een aparte mail nagestuurd moesten worden. Bijzonder vervelend en in veel gevallen zelfs onprofessioneel. Gelukkig biedt Gmail al tijden de mogelijkheid om verzenden ongedaan te maken, zodat je binnen enkele seconden het verstuurde bericht kunt intrekken.

verzenden ongedaan maken

Als je de functie nog nooit hebt gebruikt, kan het echter even zoeken zijn alvorens je hem in de webversie van Gmail vindt. In de stappen hieronder laten we je zien welke vinkjes je precies moet zetten om een verzonden mail in Gmail ongedaan te maken.

  1. Open de webversie van Gmail (mail.google.com) en klik op het tandwiel rechtsboven. Klik vervolgens op ‘Instellingen’;
  2. Als je in het tabblad ‘Algemeen’ nog niet de functie ‘Verzenden ongedaan maken’ ziet, activeer deze dan eerst in het tabblad ‘Labs’;
  3. Vanaf nu is de functie ook in de algemene instellingen beschikbaar. Je kunt vervolgens de functie inschakelen en een annuleringsperiode van 5, 10, 20 of 30 seconden kiezen.

Elke keer als je vervolgens een e-mail verstuurt, heb je de optie om deze met een druk op de knop in te trekken. Als je dit doet, wordt het bericht als concept opgeslagen, waarna je het kunt bewerken. Dat laatste is handig als je haast hebt en nog snel een bijlage of aanvullende informatie wilt toevoegen.

Verzonden Gmail-berichten intrekken op je mobiel

Verzenden ongedaan maken in de standaard Gmail-app is helaas nog niet mogelijk. Deze functie is wel te gebruiken  in de Inbox by Gmail-app, die sinds kort voor iedereen is te downloaden. Daarvoor hoef je niets speciaals te doen; als je bent ingelogd en een bericht verstuurd, verschijnt er onderaan de pagina enkele seconden een knop om het verzenden te annuleren.

gmail ongedaan maken

Inbox by Gmail biedt ook handige functies om berichten te snoozen  (zodat ze later terugkomen) en vast te binnen, beschikt over een sterke zoekfunctie en de mogelijkheid om herinneringen aan te maken en automatisch berichten te bundelen op basis van onderwerp. Genoeg redenen dus om als serieuze gebruiker op Inbox by Gmail over te schakelen.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Gmail

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu