De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo pas je de onderwerpen van Google Adsense-advertenties aan

Thomas Haenen
15 juni 2018, 12:18
2 min leestijd
Zo pas je de onderwerpen van Google Adsense-advertenties aan

Heb je het gevoel dat je overal op het internet wordt achtervolgd door vervelende datingdiensten, of reclame voor een smartphone die je al lang hebt gekocht? Je kunt nu met Google advertentie-onderwerpen aanpassen om zelf zaken weg te filteren.

Lees verder na de advertentie.

Google Advertenties-onderwerp aanpassen: doe je zo

Gepersonaliseerde advertenties zijn de heilige graal voor veel adverteerders. Begrijpelijk: het is voor een bedrijf interessanter om alleen mensen te bereiken die ook daadwerkelijk interesse hebben in een product, dan betalen om iedereen te bereiken. Daarom proberen bedrijven als Google een zo compleet mogelijk profiel op te stellen van jou. Want als Google weet wat je interesses zijn, dan kan het gerichtere advertenties verkopen.

Zo’n profiel wordt automatisch samengesteld, op basis van je zoekopdrachten en de websites die je bezoekt. Daardoor gaat Google ook wel eens de mist in. Bijvoorbeeld als iemand op jouw pc over compleet andere onderwerpen iets opzoekt. Voor je het weet, zie je bijvoorbeeld allerlei auto-advertenties, terwijl je niet eens een rijbewijs hebt.

Google Advertenties onderwerp aanpassen

Google geeft gebruikers daarom nu de optie om gepersonaliseerde advertenties voor specifieke onderwerpen uit te schakelen. Daarvoor open je de advertentie-instellingen bij Google. Vervolgens krijg je een lijst te zien van het profiel dat de zoekgigant over jou heeft samengesteld.

Tik op een onderwerp, zoals ‘Komedies’ of ‘Voertuigen kopen’, en kies vervolgens voor ‘Uitschakelen’ om het weg te filteren. Wil je een onderwerp toch weer aan je profiel toevoegen, dan kun je het via het ‘Wat heeft u uitgeschakeld’-overzicht weer terugvinden.

Schakel alle gepersonaliseerde advertenties uit

Heb je liever helemaal geen gepersonaliseerde advertenties van Google, dan kun je er ook voor kiezen om die personalisatie uit te schakelen. Dat betekent niet dat advertenties helemaal verdwijnen. In plaats daarvan krijg je algemene reclames te zien.

Daarnaast is Google natuurlijk niet het enige reclamebedrijf online, en kun je ook gepersonaliseerde advertenties aangeboden door andere bedrijven zien. Lees ook ons artikel over de beste adblockers voor smartphones, als je echt van alle reclame af wil.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu