De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Tip: stel een andere afspraaktijd voor in Google Agenda

Thomas Haenen
31 juli 2018, 16:28
2 min leestijd
Tip: stel een andere afspraaktijd voor in Google Agenda

Wil je een vergadering inplannen of een feestje organiseren met veel mensen? Dan is het vaak nog een heel gedoe om iedereen op één lijn te krijgen. Vanaf nu kun je met Google Agenda een andere tijd voorstellen, en dit is hoe.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda alternatief tijdstip voorstellen doe je zo

Google Agenda is een handige tool om afspraken te maken met een groep. Stuur wat uitnodigingen, en iedereen heeft de afspraak in zijn agenda. Maar wat als iemand nou geen tijd heeft? Voorheen kon je dan alleen een afspraak weigeren; niet ideaal, want zo weet de organisator nog niet of een ander tijdstip wél zou lukken. Daarom laat Google Agenda je vanaf nu een alternatieve tijd voorstellen.

De functie wordt uitgerold voor de desktopversie van Google Agenda, maar is vanaf half augustus ook beschikbaar in de Android-versie van je app. Iedereen kan de functie vervolgens gebruiken: niet alleen met een Google-account, want ook Microsoft Exchange-gebruikers worden ondersteund.

Zo werkt het

Zelf een ander tijdstip voorstellen bij een afspraak is heel makkelijk. Ontvang je een uitnodiging, dan kon je altijd al reageren met ‘Ja’, ‘Nee’ of ‘Misschien’. Nu kun je ook kiezen voor ‘Stel een nieuw tijdstip voor’. Vervolgens kies je het moment dat jou wel uitkomt, eventueel voorzien van een korte tekst met uitleg. Helaas kun je maar één moment kiezen: je kunt dus niet meerdere opties aangeven.

Zie je de functie nog niet in jouw versie van Google Agenda? Dat kan! Google rolt de optie geleidelijk uit voor iedereen. Daardoor duurt het soms enkele dagen of weken voor jouw account aan de beurt is. Het is helaas een kwestie van geduld hebben.

Lees ook: de 5 beste agenda-apps voor je Android

Download de Google Agenda-update

Op de meeste Android-telefoons wordt Google Agenda al standaard meegeleverd. Mocht je de app onverhoopt niet hebben, dan kun je hem via onderstaande link alsnog downloaden. Google Agenda werkt op elk toestel met Android 4.4 of nieuwer.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu