Tip: zo gebruik je de webversie van chat-app Allo

Erwin Vogelaar
15 augustus 2017, 20:24
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de webversie van chat-app Allo

Eindelijk is Google Allo ook te gebruiken via je webbrowser op een desktopcomputer. We laten zien hoe je de webversie van Google Allo gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo web koppelen met app

We hebben er lang op moeten wachten, maar de webversie van Google Allo is eindelijk beschikbaar. Is het te laat? Mogelijk. Maar als je de app toch gebruikt, is dit een bijzonder handige manier om je gesprekken voort te zetten op een desktopcomputer. Je hebt hiervoor een Android-smartphone met de nieuwste versie van Allo nodig. Ook moet je Googles browser Chrome op je computer gebruiken. Allo werkt niet in de browser op je smartphone.

google allo web

Om de app met de webversie van Allo te koppelen, doorloop je de volgende stappen. Heb je de stappen gevolgd, dan wordt Allo met al je gesprekken geopend in de webbrowser en chat je verder door te typen met je toetsenbord.

  1. Open de website van Google Allo voor web in Chrome;
  2. Open de app Allo op je smartphone;
  3. Tik in de app op Menu > Allo voor het web > qr-code scannen;
  4. Scan vervolgens de qr-code in die je op het scherm in de webbrowser ziet.

De connectie tussen app en browser blijft belangrijk. Het is niet een eenmalige handeling waarna je Allo in de browser onafhankelijk van de app gebruikt. In de webversie staat namelijk alles wat er in de mobiele app staat. Dit betekent dus ook dat als de accu van je smartphone leeg is, of jij je smartphone gewoon uitzet, Allo voor web ook niet meer werkt. Dit is vergelijkbaar met hoe de webversie van bijvoorbeeld WhatsApp functioneert.

In de webversie heb je tevens niet alle mogelijkheden van de mobiele app. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een gesprek te verwijderen, contacten te blokkeren, of een chat te starten met iemand die nog niet in je contacten staat.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu