Tip: zo verwijder je gesprekken uit de Google Assistent

Michel van 't Klaphek
9 september 2019, 17:02
2 min leestijd
Tip: zo verwijder je gesprekken uit de Google Assistent

Werkt je Google Assistent niet goed? Dan heb je het slimme hulpje mogelijk op het verkeerde been gebracht met niet-relevante vragen. Dit is hoe je gesprekken verwijdert en met een schone lei begint.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent gesprek verwijderen: zo doe je dat

De Google Assistent houdt al jouw gesprekken bij. Alhoewel dit idee je misschien niet aanstaat, is het wel de reden waarom de spraakassistent zo goed werkt. Door al deze gesprekken te analyseren, wordt de Assistent namelijk steeds persoonlijker en weet hij jou beter te bedienen.

Toch kan het soms voorkomen dat je liever niet herinnerd wil worden aan iets dat je hebt gezegd, of een foutje hebt gemaakt. Gelukkig is het heel simpel om activiteiten uit de Google Assistent te verwijderen. Dit kan op twee manieren.

1. Zo verwijder je gesprekken uit de Google Assistent-app:

  1. Open de Google Assistent door de thuisknop lang in te drukken, of zeg “Ok Google”;
  2. Zoek in het gesprek naar de activiteit die je wil verwijderen;
  3. Tik op het item en houd vast. Kies voor ‘Groep verwijderen’.

De activiteit wordt nu niet langer in het overzicht getoond, en Google analyseert de vraag niet meer. Wanneer je op ‘Zoekopdracht bewerken’ tikt kun je de vraag aanpassen. Lukt bovenstaande manier niet of wil je spraakopdrachten aan je Google Home verwijderen? Dan kun je activiteiten ook verwijderen via je Google-account.

2. Verwijder gesprekken via je Google Assistent-pagina:

  1. Ga naar de pagina Activiteit voor de Assistent en log eventueel in;
  2. Zoek naar het item dat je wil verwijderen en druk op de drie bolletjes rechtsboven;
  3. Kies voor ‘Verwijderen’.

Wanneer je alleen spraakopdrachten van een bepaalde dag of tijdsperiode wil verwijderen, kan je via de zoekbalk hierop filteren. Zo verwijder je ook gemakkelijk spraakopdrachten met een bepaalde zoekterm erin allemaal tegelijkertijd. Zodra je hebt gefilterd, druk je via de drie bolletjes op ‘resultaten verwijderen’.

Wil je met een compleet schone lei beginnen? Dan moet je alle activiteiten verwijderen. Tik hiervoor op de drie bolletjes rechtsboven in het scherm, en selecteer ‘Activiteit verwijderen op basis van’. Kies ‘Onbeperkt’, tik op ‘Verwijderen’ en bevestig je keuze. Het kan een dag duren voordat de activiteiten verwijderd zijn van al je apparaten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu