De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Assistent gebruiken op Google Stadia: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
9 december 2019, 9:05
2 min leestijd
Google Assistent gebruiken op Google Stadia: zo werkt het

Met je stem een game starten op Google Stadia? Het kan met de Google Assistent. Er zitten echter nog wel wat haken en ogen aan. Zo werkt de Google Assistent op Google Stadia.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent met Google Stadia gebruiken: zo werkt het

Pro-leden kunnen al met Google Stadia aan de slag, maar in de loop van 2020 rolt de gamedienst uit voor iedereen. Vanaf dan werkt ook de Google Assistent op volle kracht. Momenteel is het stemhulpje namelijk nog behoorlijk beperkt. Alleen op het beginscherm van Stadia kun je de assistent gebruiken.

Stadia Controller

Wil je tijdens het gamen aan de slag met de stemhulp? Dan moet je de Assistent en Stadia eenmalig met elkaar verbinden. Open hiervoor de Stadia-app op je Android-smartphone en tik op je profielicoon, rechtsboven in het scherm. Kies vervolgens ‘Google Assistent’ en verschuif de schakelaar bij ‘De Assistent-knop op Stadia-controllers inschakelen’.

Vanaf nu werkt de Google Assistent als vanouds. Druk simpelweg op de speciale knop van de controller om een commando door te geven. Alle commando’s die de Google Assistent momenteel op andere slimme apparaten snapt, zoals Google Home-speakers, werken ook bij Stadia. Je kunt dus bijvoorbeeld timers instellen, naar het weer vragen of een Netflix-serie opzetten.

Lees ook: Startersgids: 7 veelgestelde vragen over Google Stadia

De toekomst

Maar, de samenwerking is nog verre van optimaal. Wel kun je vanaf het beginscherm van Google Stadia bijvoorbeeld een game opstarten. Het proces van de Assistent-knop op de Stadia-controller indrukken, je commando doorgeven en wachten duurt echter waarschijnlijk langer dan wanneer je ‘gewoon’ het spel selecteert met de controller.

Google belooft de Assistent in de loop van 2020 meer functies te geven. Het zoekmachinebedrijf blijft vaag over de specifieke mogelijkheden, maar we kunnen natuurlijk altijd speculeren. Het zou bijvoorbeeld handig zijn om tijdens het gamen snel een YouTube-instructiefilmpje te openen die laat zien hoe je een bepaalde puzzel oplost.

Lees meer over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu