De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Handig: zo stel je een Google Assistent-routine in met de Klok-app

Wouter Nijsen
3 september 2019, 12:01
2 min leestijd
Handig: zo stel je een Google Assistent-routine in met de Klok-app

De Google Assistent-routines zijn officieel niet in Nederland beschikbaar, maar opvallend genoeg is deze feature voortaan in de Klok-app van Google te vinden. We laten zien hoe je een routine instelt en wat je hiermee kan.

Google Assistent-routine in Klok-app

De routines voor de Google Assistent waren tot nu toe alleen voor de Engelse variant beschikbaar, maar voortaan ook hier beschikbaar in de Klok-app. Hierbij gaat het om de klok-app van Google, en dus niet de wekker-app die fabrikanten zelf meeleveren. Gelukkig is de Klok-app van Google in de Play Store te downloaden en kun je ‘m op vrijwel iedere Android-telefoon gebruiken.

Met routines kun je zelf een commando instellen, waarmee meerdere acties in één keer worden uitgevoerd. In het geval van de Klok-app betekent dit dat de Google Assistent een aantal zaken doet als jij ‘s ochtends de wekker uit zet. Het slimme hulpje kan bijvoorbeeld het weerbericht laten horen en vervolgens het nieuws afspelen of een podcast starten.

  1. Open de Klok-app van Google op je Android-smartphone;
  2. Tik op je wekker of stel een nieuwe in;
  3. Bij de opties zie je ‘Google Assistent-routine’ staan met een plus-icoontje;
  4. Tik hierop om een routine in te stellen. Hier kun je aangeven wat de Google Assistent moet doen als je de wekker hebt uitgeschakeld, en wat vervolgens moet worden afgespeeld;
  5. Druk op het vinkje rechtsboven om de Google Assistent-routine op te slaan.

Zoals je ziet, is het ook mogelijk om een audioboek af te spelen in Google Play Boeken. Of je selecteert ‘Niets’ als je tijdens het wakker worden alleen het weerbericht wil horen.

Download de Klok-app in de Play Store (gratis)

Meer over de Google Assistent

De Google Assistent is ruim een jaar in Nederland beschikbaar en kan je met allerlei zaken helpen. Vraag bijvoorbeeld naar het weer, beheer je agenda-afspraken of bedien je slimme huis met het hulpje.

Sinds kort is het mogelijk om de gesproken reacties van de Google Assistent te dempen, waarbij je geen audio hoort. Dat is handig als je bijvoorbeeld in de trein zit, zeker als je er ook voor kiest om standaard typen in te schakelen. Ook tof: je kunt games spelen met de Assistent.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu