De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Assistent Snapshot nu al in Nederland gebruiken: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
28 augustus 2020, 15:01
2 min leestijd
Google Assistent Snapshot nu al in Nederland gebruiken: zo doe je dat

De vernieuwde versie van Google Assistent Snapshot werkt officieel nog niet in Nederland, maar via een trucje kun je er nu al mee aan de slag. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Tip: Aan de slag met Google Assistent Snapshot

Voorlopig werkt de nieuwe versie van Google Assistent Snapshot alleen in Engelstalige landen. Deze functie van Googles stemhulpje zorgt ervoor dat al jouw afspraken, taken en herinneringen op één centrale plek staan.

Niet alleen herinnert Snapshot je bijvoorbeeld dat je nog een tijdslot bij de sportschool moet reserveren voor morgenavond, het hulpje reikt ook suggesties aan voor bijvoorbeeld smakelijke recepten en interessante podcasts.

Google Assistent Snapshot in Nederland gebruiken

Via een trucje kun je ook in Nederland alvast aan de slag met Google Assistent Snapshot. Gebruik je Googles stemhulpje momenteel in onze moedertaal, maar wil je als een van de eersten met Snapshot aan de slag? Volg dan onderstaande aanwijzingen:

  1. Werk Google Assistent bij naar de nieuwste versie;
  2. Open de Assistent-app op je smartphone, of zeg simpelweg “Hey Google”;
  3. Tik linksonder in het scherm op het icoontje;
  4. Druk vervolgens op je profielicoon, rechtsboven in het scherm;
  5. Ga naar het tweede tabblad, ‘Assistent’, en druk op ‘Talen’;
  6. Voeg hier Engels als tweede taal toe, het maakt niet uit welke vorm van Engels;
  7. Tik vervolgens op ‘Nederlands’ en kies dezelfde vorm van Engels uit de lijst die je in stap zes hebt gekozen;
  8. Als het goed is zie je nu maar één taal: Engels.

Je hebt de Google Assistent nu Engels gemaakt. Het stemhulpje spreekt dus geen Nederlands meer. Om aan de slag te gaan met Snapshot zeg je “Hey Google”, gevolgd door “Show me my day”. Vervolgens geeft de Assistent een momentopname (snapshot) van de dag.

Deze begint meestal met het weer, je aankomende afspraken en bijvoorbeeld de reistijd naar werk. Hoe vaker je Snapshot gebruikt, hoe slimmer de functie wordt.

Luister je bijvoorbeeld vaak naar podcasts? Na verloop van tijd gaat Google Assistent mogelijk interessante afleveringen van voor jou onbekende shows aanraden. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor recepten.

Meer over Googles hulpje

Het is nog niet bekend wanneer Snapshot ook in het Nederlands werkt. Zodra Google dit nieuws aankondigt lees je het natuurlijk op Android Planet. Tot die tijd kunnen Nederlandstalige Google Assistent-gebruikers wél aan de slag met routines, de meest recente toevoeging aan Googles hulpje.

Routines zijn aan elkaar gekoppelde acties die je met één stemcommando kunt activeren. Zeg bijvoorbeeld “Goedenavond” tegen de Assistent om je elektrische gordijnen te sluiten, het licht te dimmen en de tv uit te zetten. Wil je precies weten hoe dit werkt? Lees dan onderstaand artikel waarin we stap-voor-stap uitleggen hoe je Google Assistent-routines aanmaakt.

Bron afbeelding: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu