De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Direct vertalen met de Google Assistent: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
13 december 2019, 9:19
2 min leestijd
Direct vertalen met de Google Assistent: zo werkt het

Ben je deze kerst in het buitenland? Dan komt de nieuwe tolkmodus van de Google Assistent precies op het goede moment uit. Het stemhulpje kan namelijk van en naar 44 talen vertalen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent-tolkmodus nu beschikbaar: zo werkt het

De oplettende lezer weet dat de tolkmodus geen totaal nieuwe functie is. Hij was namelijk al eerder beschikbaar voor smart displays en slimme speakers. Vanaf nu kun je echter ook met je Android-smartphone vertalen. Je hebt hiervoor alleen de Google Assistent nodig. Zo werkt de tolkmodus:

  1. Zeg “Oké Google” tegen de Google Assistent;
  2. Geef vervolgens een opdracht, zoals “wees mijn Italiaanse tolk” of “vertaal van Pools naar Nederlands”;
  3. Zodra je de toon hoort, is het tijd om in één van beide talen te spreken. Het maakt hierbij niet uit in welke taal je begint.
google assistent tolkmodus

Ook hoef je niet handmatig tussen talen te wisselen: de tolkmodus luistert in het voorbeeld naar zowel Pools als Nederlands. Na afronding van een vertaling geeft de Google Assistent overigens direct enkele mogelijke reacties. Als iemand jou in het Italiaans vraagt hoe het gaat, weet je dus heel vloeiend te zeggen dat het goed met je gaat.

Lees ook: Lijstjes maken in notitie-apps kan nu via de Google Assistent

Deze talen spreekt de tolkmodus

In totaal kan de Google Assistent-tolkmodus van en naar 44 talen vertalen, waaronder Arabisch, Duits, Frans, Spaans en Zweeds. Maar ook in China, Finland of Japan sta je niet met je mond vol tanden, want ook daar spreekt het stemhulpje de taal. Wel is het belangrijk om de toon af te wachten, want alles wat je vóór deze toon zegt verstaat hij niet.

Verder raadt Google aan om duidelijk te articuleren. Wanneer je te snel spreekt, gaat de kwaliteit van de vertalingen snel achteruit. Ook is het belangrijk om de microfoon dicht bij je mond te houden, want op die manier verstaat de Google Assistent je beter. Ben je klaar met vertalen? Druk dan simpelweg de Google Assistent weg, of zeg “stop”, “sluit” of “beëindig”.

Lees het laatste nieuws over de Google Assistent

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu