De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Tip: Google Assistent zo traag als een slak? Zo los je het op

Bram Lettenmeijer
23 februari 2022, 11:07
2 min leestijd
Tip: Google Assistent zo traag als een slak? Zo los je het op

De kans is groot dat jouw Google Assistent trager is dan vroeger, zéker als je al je hele leven Android-apparaten gebruikt. Gelukkig is er nu een oplossing voor het probleem. Lees snel verder!

Lees verder na de advertentie.

Zo maak je Google Assistent weer wat sneller

Werkt jouw Google Assistent minder snel dan vroeger? Dat heeft waarschijnlijk een oorzaak, die je dankzij een Google-update gemakkelijk uit de weg kunt helpen. Hoe meer apparaten jij aan hetzelfde Google-account linkt, hoe trager de Google Assistent wordt. Het is niet helemaal duidelijk waardoor dit komt – en tot voor kort was er geen oplossing voor het probleem.

Google rolt momenteel een update uit, die het mogelijk maakt om ‘niet-gebruikte apparaten’ uit je Google-account te gooien. Dit zijn alle apparaten die je ooit aan jouw Google -account hebt gelinkt. Hier horen dus ook smartphones, slimme horloges en slimme speakers bij die je al jaren niet meer gebruikt. Al deze apparaten vertragen de werking van je Google Assistent. Opschonen die handel, dus!

Je verwijdert je niet-gebruikte apparaten als volgt:

Google Assistent

  1. Open de Google-app op je smartphone of tablet;

  2. Tik op je profielfoto en kies voor de optie ‘Instellingen’;

  3. Tik op het kopje ‘Google Assistent’ en scroll naar beneden;

  4. Zoek naar de optie ‘Apparaten’ en tik hierop;

  5. Onderaan de pagina vind je het kopje ‘Niet-gebruikte apparaten verwijderen’.

De apparaten in de ‘Niet-gebruikte apparaten verwijderen’-lijst zijn minimaal drie maanden onaangeraakt. Op die manier voorkomt Google dat je per ongeluk ook je huidige smartphone, tablet en/of smartwatch verwijdert. Heb je de lijst geleegd? Dan is de kans groot dat de Google Assistent weer een stukje sneller met haar antwoorden komt.

Het is mogelijk dat jij de optie om niet-gebruikte apparaten te verwijderen nog niet ziet staan. Dat komt waarschijnlijk omdat de uitrol op het moment van schrijven nog volop aan de gang is. Probeer het over een week nog een keer!

Meer over Google Assistent

De Google Assistent zit vol handige snufjes. Start je ochtend bijvoorbeeld eens met met een samenvatting voor de komende dag. Zeg “Hey Google, goedemorgen!” en de Google Assistent vertelt je wat voor weer het wordt, hoe de reis naar je werk eruitziet, wanneer je de volgende afspraak hebt en wat het belangrijkste nieuws is. Zo ga je goed voorbereid op pad.

Heb je zin in een praatje? Google Assistent voert met liefde een gesprek – en ze is er nog goed in ook. Dit betekent dat je gewoon door kunt vragen over een onderwerp. Stel je bijvoorbeeld een triviavraag over een bekend persoon, dan kun je daarna doorvragen over die persoon zonder diens naam weer te noemen.

Meer handige tips lezen? Schrijf je dan in voor de Android Planet nieuwsbrief, download de Android Planet-app en volg ons natuurlijk via Instagram of Facebook.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu