In 3 stappen Google Chrome synchroniseren met je Android

Als je Google Chrome gebruikt, kun je heel gemakkelijk persoonlijke instellingen met je Android-toestel synchroniseren. Dat bespaart je tijd en maakt mobiel browsen nog gemakkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In deze tip laten we je precies zien hoe het werkt.

Google Chrome synchroniseren doe je zo

De officiële Google-browser synchroniseert direct met Chrome op je desktop. Hierdoor wordt het mogelijk om je huidige desktop-tabbladen naar onder andere je Android-toestel te synchroniseren en vice versa. De Android-app helpt je tevens om het gebruik van mobiele gegevens te beperken (volgens Google tot maar liefst 50 procent), laat je sneller zoeken en browsen en biedt de mogelijkheid om gesproken zoekopdrachten uit te voeren.

Daarnaast kun je websites vertalen en de incognitomodus gebruiken om te surfen zonder dat je geschiedenis wordt opgeslagen. Chrome voor Android biedt zodoende vrijwel alle veelgebruikte opties die je gewend bent van de desktopversie.

  1. Als je de Chrome-browser voor Android de eerste keer opstart, wordt er gevraagd of je wilt inloggen met je Google-account.
  2. Als je eenmaal bent ingelogd, kun je beginnen met synchroniseren.
  3. Ook via ‘Instellingen > Accounts > Google‘ kun je zien of de Chrome-browser synchroniseert.

Download

De Chrome-browser is gratis in Google Play te downloaden en staat meestal op Android-apparaten voorgeïnstalleerd.

Download Chrome in Google Play (gratis)

→ Lees ook ons uitgebreide artikel over Chrome Android en alle tips en tricks voor de browser

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.