De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google Chrome heeft nieuwe en kleurrijke thema’s: zo stel je ze in

Michel van 't Klaphek
13 februari 2019, 10:58
2 min leestijd
Google Chrome heeft nieuwe en kleurrijke thema’s: zo stel je ze in

Google heeft 12 nieuwe kleurtjes voor Chrome uitgebracht. Zo geef jij je browser een nieuwe lik verf.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome thema’s installeren: zo doe je dat

Gebruik jij Google Chrome op je laptop of desktop? Dan hebben we goed nieuws voor je. Google heeft 12 nieuwe thema’s uitgebracht waarmee je de browser van een fris design voorziet. Zo stel je een nieuw thema in:

  1. Ga naar de Chrome Web Store;
  2. Kies jouw favoriete kleurenpalet uit door erop te klikken;
  3. Tik op ‘Toevoegen aan Chrome’ en klaar ben je.

Bevalt het thema niet? Druk dan op ‘Ongedaan maken’ linksboven in het scherm. Het vorige kleurenpalet wordt nu in ere hersteld. In de instellingen kun je ook het standaardthema herstellen. Kopieer hiervoor het volgende adres naar je zoekbalk: chrome://settings/appearance

Je hebt keuze uit 12 nieuwe thema’s die behoorlijk van elkaar verschillen. Zo is ‘Just Black’ precies wat je ervan verwacht, terwijl de naam ‘Serenity’ kleurrijker is. Ook liefhebbers van roodachtige kleuren komen met ‘Honeysuckle’ en ‘Pretty in Pink’ aan hun trekken.

Nog even wachten op donkere modus

De thema’s zijn niet door aparte ontwikkelaars gemaakt, maar afkomstig van Google zelf. Er zijn overigens niet alleen nieuwe thema’s toegevoegd: ook bestaande designs als ‘Classic Blue’ en ‘Black & White’ zijn bijgewerkt.

Helaas verandert de zoekbalk bovenin, waar je het adres van websites intypt, niet van kleur. Het lijkt er echter op dat hier binnenkort verandering inkomt. In de experimentele versie van Chrome verandert de internetbalk namelijk wél mee van kleur bij nieuwe thema’s.

Besef overigens dat het thema ‘Just Black’ niet hetzelfde is als de integrale donkere modus voor Windows, die momenteel in ontwikkeling is. Door voor dit thema te kiezen, verander je alleen de kleuren van de browser wanneer je websites bezoekt. Het instellingenmenu blijft gewoon blauw en wit zoals je gewend bent.

→ Download de nieuwe thema’s in de Chrome Web Store (gratis)

Volg het laatste nieuws over Google Chrome

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu