In 3 stappen Facebook-profielfoto’s voor Google-contacten gebruiken

Redactie
21 maart 2015, 10:08
1 min leestijd
In 3 stappen Facebook-profielfoto’s voor Google-contacten gebruiken

Een contactenlijst gevuld met foto’s is natuurlijk mooier dan een lijst met allerlei placeholders. Android Planet legt uit hoe je de profielfoto’s van Facebook gemakkelijk aan je contactpersonen koppelt.

Lees verder na de advertentie.

Normaliter gebruikt Google contactfoto’s van Google+ bij mensen in je contactenlijst, maar dit kan niet altijd voldoende zijn. Zo vind je het misschien leuker om bij een contactpersoon die je op Facebook hebt liever zijn profielfoto van het sociale netwerk in plaats van die van Google+ te gebruiken. Daarnaast is het handig om profielfoto’s van Facebook echt naar de contactenlijst van Google te uploaden, waardoor je altijd en overal de goede profielfoto tegenkomt.

Google contactfoto’s in orde maken met HaxSync

Om de profielfoto’s van Facebook te gebruiken in de contactenlijst van Android, gebruiken we de app HaxSync. Deze gratis app synchroniseert met Facebook en importeert profielfoto’s in 720p-resolutie, waarbij foto’s automatisch worden bijgesneden om het gezicht te tonen.

  1. Installeer HaxSync, verbind de app met je Facebook en kies wat je wilt synchroniseren: contacten, evenementen, verjaardagen en de mogelijkheid om herinneringen voor deze dagen aan te maken. Alle informatie is afkomstig van Facebook.
  2. Vervolgens kun je in de geavanceerde instellingen andere opties aanpassen, zoals het inschakelen van de functie dat foto’s van Google-contacten worden overschreven. Hierdoor gebruik je altijd de meest recente Facebook-profielfoto.
  3. In de geavanceerde instellingen heb je ook de mogelijkheid om een automatisch HaxSync-synchronisatie in te stellen, onder ‘synchroniseerfrequentie’. Stel bijvoorbeeld 31 dagen in, om niet elke dag HaxSync te laten synchroniseren. Ook kun je aangeven dat je HaxSync alleen wilt laten synchroniseren als je met wifi verbonden bent. Dit kan veel dataverkeer schelen.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu