Tip: zo gebruik je de ‘veilige map’ van Files by Google

Colin Baak
5 augustus 2020, 11:03
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de ‘veilige map’ van Files by Google

De bestandsbeheer-app Files by Google heeft een nieuwe feature gekregen. Met de ‘Veilige map’-optie bewaar je bestanden die alleen jij in kunt zien en gebruiken. Hoe dat werkt, check je in deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Files by Google krijgt ‘veilige map’

Op de Google Blog lezen we over een toevoeging aan Files by Google. Zo kun je vanaf nu gebruikmaken van een ‘veilige map’. Daarin sla je bestanden op die anderen niet hoeven te zien. Ook zorg je er zo voor dat iemand anders bepaalde content niet (per ongeluk) kan verwijderen.

→ Download Files by Google in de Play Store (gratis)

Google Files

De nieuwe functie rolt vanaf nu uit in de bètaversie van de app en dat betekent dat de functie nog niet voor iedereen te gebruiken is. Google schrijft dat in de aankomende weken steeds meer mensen de beveiligde map gaan zien verschijnen. Zodra jij die optie hebt, zet je een bestand via onderstaande stappen in de veilige map;

  1. Klik in de Files by Google-app op het bestand dat je wil verplaatsen;
  2. Kies voor de optie ‘Verplaatsen naar beveiligde map’;
  3. Voer de ingestelde pincode van de Files-app in.

Heb je bestanden in deze nieuwe map gezet, dan kun je de inhoud ervan inzien door de pincode weer in te voeren. Houd deze code dus voor jezelf. Zo kun alleen jij de foto’s, documenten en andere content bekijken.

Google Files

Meer over Files by Google

In de blogpost noemt Google dat 150 miljoen mensen dagelijks gebruikmaken van de dienst. Dan gaat het vooral om personen uit onder andere Brazilië, Nigeria en India. Daar is vaak minder (online) opslag voorhanden dan in Westerse landen, waardoor Files by Google daar een stuk populairder is.

Met Files zie je makkelijk hoeveel ruimte foto’s, bestanden en video’s innemen en ook back-uppen naar Google Foto’s is mogelijk. Is het geheugen bijna vol, dan kun je dat ook opschonen met de Files-app. Tot slot is ook delen van bepaalde bestanden mogelijk, ook zonder internetverbinding.

De bestandsbeheer-app heeft inmiddels een donkere modus, net zoals veel andere Google-apps. Ook kun je bestanden laten zien op een groter scherm door ze te streamen naar een Google Chromecast.

Meer lezen over Google:

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu