Hoe staat het ervoor met jouw goede voornemens? Goed, of kun je wel wat hulp gebruiken? Google Fit helpt je gezonder te leven en met deze tips wordt 2019 je sportiefste jaar ooit.
Lees verder na de advertentie.
Google Fit tips
Fit is Googles gezondheidsplatform. De app motiveert jou gezonder te leven en brengt je in beweging. Google Fit houdt statistieken bij en weet zo precies hoe actief je bent. Met de volgende vijf tips haal je alles uit Googles personal trainer.
1. Begin met een goede basis
Een goed begin is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de juiste persoonlijke gegevens hebt ingevuld, zoals je gewicht en lengte. Google Fit houdt hier namelijk rekening mee bij het vaststellen van doelen. Ga naar het tabblad ‘Profiel’ en vul de juiste gegevens in.
2. Daag jezelf uit
Google Fit meet je gezondheid aan de hand van twee indicatoren: hartpunten en bewegingsminuten. Hartpunten verdien je bij activiteiten die zorgen voor een hogere hartslag. Je krijgt één punt voor een matig intensieve work-out, zoals een stevige wandeling, en twee punten wanneer je flink aan de bak moet, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen.
In het ‘Profiel’-tabblad kun je aangeven hoeveel en hoe intens je iedere dag wil bewegen. Zorg ervoor dat je realistische, maar uitdagende doelen stelt. Google Fit probeert je vervolgens te motiveren om de uitdaging te behalen en stuurt je notificaties.
In het tweede venster, ‘Dagboek’, zie je een compleet overzicht van al je activiteiten. Je kunt hierbij per work-out checken hoeveel beweegminuten en hartpunten je hebt verdiend. Ook zie je het aantal verbrande calorieĂ«n en de afgelegde afstand.
Lees verder over uitdagingen in Google Fit
3. Koppel je work-outs
Ben jij heel actief in de sportschool of op het voetbalveld, maar pak je liever de auto dan de fiets? Dan neemt Google Fit deze activiteiten niet automatisch mee (als je geen smartwatch draagt tenminste).
Gelukkig is deze workout niet voor niets en kun je ‘m toevoegen door in het thuisscherm op het plus-icoon rechtsonder te drukken. Tik vervolgens op ‘Activiteit toevoegen’ en vul je sport en de begin- en eindtijd in.

Daarnaast zijn er tientallen apps die Google Fit ondersteunen, zoals RunKeeper, Calm en Nike Run Club. Hierdoor wordt je work-out automatisch bijgehouden en heb je er helemaal geen omkijken meer naar.
Om deze app te koppelen, ga je naar het programma zelf en moet je het instellingenmenu induiken. Ga vervolgens op zoek naar de knop voor Google Fit-integratie. Bij RunKeeper staat dit bijvoorbeeld onder het kopje ‘Koppelingen beheren’.
4. Gebruik je smartwatch
Als je een Wear OS-horloge hebt kun je Google Fit gebruiken om je hartslag, stappen en andere informatie vanaf je pols te controleren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de apparaten aan elkaar koppelen:
- Schakel je horloge in en open de Wear OS-app op je telefoon;
- Tik op ‘Instellen’ en selecteer je telefoon uit de lijst;
- Druk op ‘Koppelen’ als de codes overeenkomen en volg de aanwijzingen.

Je smartwatch en smartphone zijn nu gekoppeld. Het enige wat je nog moet doen is op beide apparaten met hetzelfde e-mailadres inloggen. Als het goed is staat de Google Fit-app al op je smartwatch, maar als dit niet zo is moet je ‘m downloaden. Google Fit voor Wear OS werkt net zo gemakkelijk als op je telefoon en alle functies werken zoals je gewend bent.
5. Adem in, adem uit
Een andere handige functie van Google Fit voor Wear OS is de hartslagmeter. Hiervoor moet je wel een nieuw model met sensor hebben, zoals de LG Watch Sport of Huawei Watch 2. Daarnaast helpt Google Fit je met ademhalingsoefeningen als je een Wear OS-horloge gebruikt. Je horloge begeleidt je hierdoor twee minuten lang bij het in- en uitademen, waardoor je stress loslaat. Je vindt de optie in het instellingenmenu van Google Fit op je horloge.
→ Download Google Fit in de Play Store (gratis)
Lees meer in ons maandthema Gezondheid (van je smartphone)
- Eerste hulp: zo voeg je medische informatie toe aan een Android-telefoon (31-1)
- 5 vitale gratis Android-apps om je stappen bij te houden (22-4-2022)
- Hoe Fitbit de fitnesstrackermarkt heeft veroverd (20-7-2020)
- Met deze 6 apps zorg je dat je meer water drinkt (17-7-2020)
- Met deze 4 apps slaap je het klokje wél helemaal rond (13-7-2020)