In 4 stappen animaties maken met Google Foto’s

Wouter Nijsen
9 oktober 2015, 19:24
2 min leestijd
In 4 stappen animaties maken met Google Foto’s

Een geinige feature van Google Foto`s is de mogelijkheid om meerdere foto`s om te toveren tot een animatie. We laten zien hoe je dit precies doet.

Lees verder na de advertentie.

Zo maak je Google Foto’s animaties

Google Foto`s is om verschillende redenen een uitstekende foto-app. Zo laat de dienst van Google je gratis een onbeperkt aantal foto`s en video`s in de cloud opslaan, die vervolgens  op een fijne manier worden gesorteerd. Ook het feit dat er naast een Android- ook een iOS- en desktopversie beschikbaar is, maakt de dienst de moeite waard.

Google Foto's animaties

Een van de features van Google Foto`s is de optie om een animatie te maken. Met deze functie maak je van verschillende kiekjes een kort bewegend beeld, wat er geinig uitziet. In de stappen hieronder leggen we uit hoe het werkt.

  1. Open de Google Foto`s-app op je Android en tik op het plus-icoontje rechtsboven;
  2. Druk in het menu dat verschijnt op de optie `Animatie`;
  3. Kies vervolgens de foto`s uit die je wilt gebruiken. Voor een optimaal effect is het goed  om voor kiekjes te kiezen die je kort na elkaar hebt geschoten;
  4. Tik tot slot rechtsboven op `Maak` om het proces te voltooien.

En dat was het! De gemaakte animatie is in het overzicht met foto’s te herkennen aan het icoontje (witte sterretjes). Tof is dat animaties standaard worden opgeslagen als gif-bestanden, zodat je ze gemakkelijk met anderen kunt delen.

Meer over Google Foto`s

Tijdens het Google-evenement, dat enkele weken geleden plaatsvond, werd aangekondigd dat Google Foto`s enkele handige nieuwe features zou krijgen. Zo is de dienst nu voorzien van Chromecast-ondersteuning, waarmee het mogelijk wordt om foto`s te streamen naar een televisie.

Daarnaast worden gedeelde albums toegevoegd aan Google Foto`s. Hiermee kunnen meerdere gebruikers bijdragen aan één album. Ook is het voortaan mogelijk om personen te taggen in foto`s en video`s.

Het laatste nieuws over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu