Tip: Google Foto’s uitgebreid bewerken met Snapseed

Google Foto’s, de officiële foto-app van Google, heeft geen uitgebreide ingebouwde bewerker meer, zoals bij Google+ Foto’s wel het geval was. Daarom raden wij Snapseed aan, ook een officiële Google-app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google+ Foto’s was bij velen geliefd door de mogelijkheid om foto’s met een uitgebreide ingebouwde bewerken aan te passen. Het nieuwe Google Foto’s, waarmee je onbeperkte opslagruimte tot een specifieke kwaliteit krijgt, heeft geen dergelijk uitgebreide bewerker. Om toch nog op niveau je foto’s te bewerken, is er Snapseed – een officiële app van Google die bij velen nog niet bekend is.

Google Foto’s bewerken met Snapseed

Snapseed laat je complexe fotobewerkingsopdrachten met simpele vingerbewegingen uitvoeren. De mogelijkheden variëren van de basisfuncties als helderheid, contrast en verzadiging tot het veranderen van het perspectief van een foto. Daarnaast kun je middels een digitale penseel effecten toepassen op geselecteerde onderdelen van de foto. Ook zijn er filters beschikbaar, waarmee je snel een gewenst effect aan een foto kunt toevoegen.

Een handige functie van Snapseed is de mogelijkheid om een stap terug te gaan en weer iets aan te passen. Dit werkt via het zogeheten Stacks; een stapel met acties die je bij een foto hebt uitgevoerd. Zo kun je het verloop van de bewerking zien en waar nodig nog iets in dit proces aanpassen.

Download Snapseed

Snapseed is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.1 en hoger.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.