Google Foto’s kan nu automatisch documenten bijsnijden: zo werkt het
Michel van 't Klaphek

Bewaar jij administratie het liefst digitaal? Dan heeft Google Foto’s er een handige functie bijgekregen. Je kunt voortaan foto’s van documenten automatisch bijsnijden. Android Planet legt uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Documenten bijsnijden in Google Foto’s: zo doe je dat

Google Foto’s is een van de populairste Android-apps voor het beheren van afbeeldingen. Het al behoorlijke uitgebreide programma heeft er een nieuwe functie bijgekregen: documenten bijsnijden. Dit gebeurt automatisch. Je moet alleen wel even weten waar de functie zit.

Documenten bijsnijden met Google Foto’s werkt zo:

  1. Maak een foto van een document;
  2. Open de Google Foto’s-app op je Android-smartphone;
  3. Ga naar de foto van het document en tik op ‘Bewerken’, onderaan de tweede knop links;
  4. Kies vervolgens de meest rechtse optie rechts onderaan;
  5. Kies ‘Document bijsnijden’ en tik op ‘Auto’;
  6. Het document wordt nu vanzelf bijgesneden;
  7. Selecteer ‘Klaar’ en tik op ‘Opslaan’.

Documenten bijsnijden Google Foto's

Het bijgesneden document staat nu in je fotobibliotheek. De functie werkt het best bij papieren die recht gefotografeerd zijn op een duidelijke achtergrond. Wanneer je een wit A4’tje op een gelijkkleurige ondergrond legt heeft de functie het zwaar. Je kunt daarom in stap 5 ook handmatig bijsnijden en zo de automatische modus corrigeren.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Meer over Google Foto’s

Met Google Foto’s kun je kiekjes bekijken en beheren, maar de app heeft nog veel meer om het lijf. Check voor een overzicht van toffe functies ons artikel met Google Foto’s-tips. Een handige functie is bijvoorbeeld de mogelijkheid om tekst uit foto’s te kopiëren en plakken. Daarnaast herinnert Google Foto’s je sinds kort aan mooie momenten uit het verleden.

Lees het laatste nieuws over Google Foto’s

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.