De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo kun je met Google Foto’s huisdieren (of mensen) herkennen

Thomas Haenen
4 oktober 2018, 10:22
2 min leestijd
Zo kun je met Google Foto’s huisdieren (of mensen) herkennen

Het is vandaag dierendag! Wist je dat met Google Foto’s gemakkelijk al je favoriete foto’s van je hond, kat of andere huisdier terug kunt vinden?

Lees verder na de advertentie.

Met Google Foto’s huisdieren vinden

Google Foto's huisdieren vinden

De kans is groot dat je met jouw smartphone honderden, zo niet duizenden foto’s hebt gemaakt. Die ene favoriete foto van je partner terugvinden in de Galerij-app is vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. De Google Foto’s-app brengt orde in de chaos en laat je al langer zoeken op mensen, objecten en sinds kort ook huisdieren.

Bovenin de Google Foto’s-app zit een zoekbalk. Die kun je al gebruiken om bijvoorbeeld specifiek te zoeken naar foto’s van je partner of grootmoeder, of om te zoeken naar al je foto’s met sneeuw of eten. Maar wist je dat Google Foto’s ook huisdieren kan herkennen? De app groepeert alle foto’s van hetzelfde dier, en vervolgens is het aan jou om het beestje een naam te geven. Daarna kun je door op namen als ‘Yeti’ of ‘Louisa’ te zoeken de foto’s van je favoriete kat, hond of andere huisdier terugvinden.

Zo activeer je de functie in Nederland

Gezichtsherkenning is officieel helaas nog niet beschikbaar in Nederland. Om onbekende redenen staat de functie standaard uit in Europa. Gelukkig hoef je je telefoon alleen kort te laten denken dat je in de Verenigde Staten zit om de functie te activeren. Eenmaal ingeschakeld is de functie altijd beschikbaar. Volg onderstaande stappen en je kunt direct aan de slag.

  1. Verwijder of deactiveer de Google Foto’s-app op je smartphone. Maak je geen zorgen, je online back-up blijft gewoon beschikbaar;
  2. Download een gratis VPN-app uit de Play Store;
  3. Open de VPN-app en verbind met een Amerikaans netwerk;
  4. Download of heractiveer de Google Foto’s-app, en meld jezelf opnieuw aan;
  5. Activeer vervolgens ‘Vergelijkbare gezichten groepen’ in de instellingen. Mocht deze optie niet direct verschijnen, probeer het dan een paar uur later nog eens.

Eenmaal ingeschakeld kun je de vpn uitschakelen of desgewenst zelfs weer verwijderen. De Google Foto’s staat voorgeïnstalleerd op veel Android-smartphones, maar is via onderstaande link ook in de Play Store te vinden.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu