Zo bespaar je ruimte op je Android met Google Foto‘s

Gijs Ettes
18 november 2015, 12:33
2 min leestijd
Zo bespaar je ruimte op je Android met Google Foto‘s

Met elke update wordt Google Foto`s  een stukje beter. De onbeperkte fotodienst van Google heeft opties gekregen om ruimte op je Android-toestel én in de cloud te besparen. We laten zien hoe  het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Deze verbeteringen brengt de Google Foto`s update

Google Foto`s heeft inmiddels ruim 100 miljoen actieve gebruikers en die kunnen sinds kort  gebruikmaken van een optie om ruimte op hun smartphone of tablet vrij te maken. De fotodienst heeft de mogelijkheid om onbeperkt al je foto`s (tot 16 megapixel) en video`s (maximaal 1080p) in de cloud op te slaan. Heb je de laatste versie van de Google Foto`s-app op je toestel staan, dan vind je in het instellingenmenu de nieuwe optie `Opslagruimte op apparaat vrijmaken`.

Hierop kun je drukken om in bulk foto`s, waarvan een back-up in de cloud is gemaakt, te verwijderen van je apparaat. Op die manier maak je snel tientallen of zelfs honderden MB`s vrij. Begint de opslag op je Android vol te lopen, dan krijg je bovendien  een melding om foto`s over te zetten naar de cloud, zodat ze geen kostbare ruimte meer op je toestel innemen.

google foto's update

Maak je gebruik van de webversie van Google Foto`s, dan heb je daarnaast de mogelijkheid om ruimte in de cloud vrij te maken. Dit doe je door naar photos.google.com te gaan, in te loggen en naar de instellingen te gaan. Klik hier vervolgens op `Hoge kwaliteit (gratis onbeperkte opslagruimte)` om de foto`s in je account te downgraden in kwaliteit. Ze krijgen dan een maximale resolutie van 16 megapixel, waardoor ze niet meetellen voor de  opslaglimiet van Google Foto`s.

Google Foto’s update downloaden

Heb je nog geen Google Foto’s op je Android-toestel, dan kun je via onderstaande link de app downloaden. Log vervolgens in met je Google-account en volg de instructies om in een handomdraai een reservekopie van je foto’s in de cloud te maken. Houd wel rekening met de haken en ogen die aan het gebruik van Google Foto’s zitten.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu