De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: verander je mooiste Google Foto’s-beelden in een videoverhaal

Thomas Haenen
27 juni 2018, 10:57
3 min leestijd
Tip: verander je mooiste Google Foto’s-beelden in een videoverhaal

Wist je dat Google Foto’s automatisch video’s kan maken van bijzondere momenten? Of je nou een romantische montage wil van jou en je partner, of de grappigste momenten van je huisdier: de app doet het werk voor je.

Lees verder na de advertentie.

Een Google Foto’s-video maken doe je zo

Als een foto al meer zegt dan duizend woorden, dan is een video waarschijnlijk genoeg om een boek te vullen. Helaas is het monteren van een filmpje vaak een behoorlijk gedoe, maar Google helpt je gelukkig een handje. Via Google Foto’s kun je automatisch een video laten samenstellen rondom verschillende thema’s.

Kies bijvoorbeeld voor een video van je opgroeiende kind, maak een montage met je beste selfies, of stel een romantische video samen van jou en je partner. Je hoeft niet eens zelf de foto’s te selecteren. Google Foto’s herkent automatisch mensen, dus je kiest de persoon en Google zoekt voor jou de beste beelden uit. Daar gooit de app nog een sausje met muziek en wat effecten overheen, en vervolgens staat de video voor je klaar.

Dit is hoe het werkt:

 1. Open de Google Foto’s-app op je smartphone;
 2. Druk onderaan in de menubalk op ‘Assistent’;
 3. Bovenaan staat een menu voor ‘Nieuw item maken’. Daar kies je voor ‘Film’;
 4. Vervolgens kun je kiezen tussen allerlei soorten video’s, van ‘hondenfilm’ tot ‘Love Story’ tot een film voor moederdag;
 5. Daarna moet je alleen nog kiezen wie er in je video verschijnen. De keuze is volledig aan jou: je kunt bij een kattenvideo dus ook een foto van je beste vriend gebruiken, of bij een ‘love story’ beelden van jou en je hond combineren;
 6. Heb je je keuzes gemaakt, dan gaat Google Foto’s aan de slag. De video is binnen vijftien minuten terug te vinden in het ‘Assistent’-overzicht.

Mocht je later nog wat willen veranderen aan de video, dan kan dat. Druk tijdens het kijken van de video op het icoontje van de drie schuifjes linksonder in beeld. Daar pas je bijvoorbeeld de muziek aan: kies uit een selectie van muziek die gratis door Google aangeboden wordt, of voeg je eigen nummer toe. Ook kun je de getoonde video’s of foto’s wijzigen, verwijderen en langer of korter in beeld brengen.

Gezichtsherkenning in Google Foto’s activeren

Om deze video’s samen te stellen, is het wel een vereiste dat gezichtsherkenning werkt in jouw versie van Google Foto’s. Die functie is helaas niet altijd automatisch beschikbaar in de Nederlandstalige versie van de app. Gelukkig is hij makkelijk te activeren; daarvoor volg je enkel onderstaande stappen.

 1. Verwijder of deactiveer de Google Foto’s-app op je smartphone. Maak je geen zorgen, je online back-up blijft gewoon beschikbaar;
 2. Download een VPN-app uit de Play Store;
 3. Open de VPN-applicatie en verbind met een Amerikaans netwerk;
 4. Download of heractiveer de Google Foto’s-app, en meld jezelf opnieuw aan;
 5. Activeer vervolgens ‘Vergelijkbare gezichten groepen’ in de instellingen. Mocht deze optie niet direct verschijnen, probeer het dan een paar uur later nog eens. Eenmaal ingeschakeld kun je de vpn uitschakelen of desgewenst zelfs weer verwijderen.

Meer weten over alle functies van deze foto-app? Lees dan ook onze uitgebreide Google Foto’s gids, met handige tips en tricks.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu