Tip: pas nu de kleur van je slimme lampen aan met de Google Home-app

Thomas Haenen
28 februari 2019, 12:02
2 min leestijd
Tip: pas nu de kleur van je slimme lampen aan met de Google Home-app

Heb je thuis slimme lampen hangen van Philips Hue, IKEA Tradfri of Xiaomi? Dan kun je de kleuren daarvan voortaan direct aanpassen via de Google Home-app. Dit is hoe het werkt.

Zo kun je met de Google Home-app lamp kleur aanpassen

Als het aan Google ligt, stuur je straks elk apparaat in je huis aan met de Google Home-app op je smartphone. Vooralsnog kende de app echter teveel beperkingen om dat werkelijk mogelijk te maken. Zo was het tot nu toe niet mogelijk om de kleur van slimme lampen in huis aan te passen met de app. Je kon ze wel aan- en uitschakelen, of de lichtintensiteit veranderen. Een andere kleur kiezen moest echter via de specifieke app van de lampen.

→ Lees ook: zo koppel je een IKEA Tradfri-lamp aan de Google Home-app

Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. In de nieuwste versie van de Google Home-app vind je bij elke lamp of lampengroep nu ook een knop ‘kleur’. Daarmee kun je kiezen uit een uitgebreid kleurenpalet voor je verlichting. Dit is hoe je het instelt:

Google Home-app lamp kleur aanpassen
  1. Open de Google Home-app op je Android-smartphone;
  2. In het homescreen scrol je naar de ruimte met de lampen die je wil aanpassen, en selecteer je die lampen;
  3. Vervolgens zie je een optie om je lampen lichter of donkerder te maken. Onder de aan- en uit-kleur zit een optie ‘kleur’. Selecteer die optie;
  4. De app toont je een veelvoud aan kleuren om uit te kiezen. Kies de kleur, en de lamp wordt direct aangepast.

Zo volledig als bijvoorbeeld de Philips Hue-app is Google Home nog niet. Zo kun je niet zelf een bepaald kleurenpalet opslaan voor verschillende lampen in huis. Via de Hue-app kun je bijvoorbeeld met één druk op de knop een regenboog aan kleuren instellen voor alle lampen tegelijk. Ook kun je enkel kiezen voor de voorgeselecteerde kleuren van Google.

Google Home-app update downloaden in Play Store

De verbeterde Google Home-app wordt vanaf deze week voor iedereen uitgerold. Heb jij de nieuwe functie nog niet, check dan even via onderstaande link in de Play Store of er al een update voor jou beschikbaar is. Zo niet, dan zul je nog iets langer geduld moeten hebben.

Download de Google Home-app in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu