Zo haal je de Google Home Hub (en andere Google-producten) naar Nederland

Michel van 't Klaphek
6 november 2018, 15:12
3 min leestijd
Zo haal je de Google Home Hub (en andere Google-producten) naar Nederland

Er zijn steeds meer Made by Google-apparaten, maar jammer genoeg gaan ze vaak aan onze neus voorbij. Android Planet legt uit hoe je in Nederland toch aan een Google Home Hub, Pixel Stand of Pixel Slate komt.

Lees verder na de advertentie.

Google Home Hub kopen: zo haal je Google-producten naar Nederland

Google brengt steeds meer producten uit die jouw smart home compleet maken, maar ze komen bijna nooit (direct) uit in Nederland. Wie als eerste aan de slag wil met de Home Hub, Pixel Stand of Pixel Slate moet daarom een omweg vinden.

Google Pixel 3 (XL): makkelijk te krijgen

Google kondigde afgelopen oktober meerdere producten aan. Naast de Nederlandse introductie van de Google Home werden ook de Google Home Hub, Pixel 3 (XL), Pixel Stand en Pixel Slate aangekondigd. Geen van deze apparaten komt in Nederland uit, dus je zult moeten importeren.

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL is verkrijgbaar via het Nederlandse Belsimpel tegen een meerprijs. Zit je krap bij kas en woon je vlakbij de Duitse grens? Dan is de keuze snel gemaakt. De nieuwe Google-telefoons wordt namelijk verkocht door meerdere winkels in Duitsland, waaronder Saturn en MediaMarkt.

Bestel de Google Pixel 3 bij Belsimpel
Bestel de Google Pixel 3 XL bij Belsimpel

Google Pixel 3 kopen

Google Home Hub, Pixel Slate of Pixel Stand importeren

De Google Home Hub, draadloze Pixel Stand-oplader en Pixel Slate-laptop worden niet in Duitsland verkocht, maar bijvoorbeeld wel in Groot-Brittannië. Deze producten zijn bij de plaatselijke Google Store te bestellen via een doorstuurbedrijf. Ze worden dan gewoon bij jou thuis bezorgd.

Je hebt hiervoor wel een Brits adres nodig waar Google de producten naar verzendt. Diensten als Forward2Me verkopen zulke adressen en versturen het pakketje na ontvangst door naar jou in Nederland. Zo werkt het:

  1. Zorg dat je een Brits verzendadres hebt door Forward2Me (of een alternatief) te bezoeken en de aanwijzingen te volgen;
  2. Ga naar de Britse Google Store;
  3. Kies welk product je wilt aanschaffen en voeg het toe aan je winkelmandje;
  4. Voer tijdens het afrekenen je Britse verzendadres in, of dat van een bekende;
  5. Na het afronden van de bestelling blijf door het doorstuurbedrijf op de hoogte van de verzendstatus.

Zodra de firma het Google-pakketje heeft ontvangen, krijg je een e-mail met daarin een code waarmee je het pakket kunt volgen. Bij de meeste partijen kun je zelf kiezen met welk postbedrijf (zoals DHL) je verzendt, en hoe lang het mag duren.

Google Home Hub preview

De meeste doorstuurbedrijven rekenen zo’n 20 tot 50 euro voor hun diensten. Houd ook rekening met de extra verzendtijd: het duurt gemiddeld twee tot drie weken voordat het Made by Google-product bij jou thuis geleverd wordt. Daarnaast zijn de Pixel Slate en Home Hub niet in het Nederlands beschikbaar. Je moet dus in het Engels tegen de Google Assistent praten.

Let ook op de bijgeleverde stekker van de Home Hub: een Brits stopcontact is anders dan een Nederlandse. Je hebt dus een reisstekker nodig om het apparaat hier aan te sluiten. Zo’n stekker kost ongeveer 10 euro.

Lees ook: Eerste indruk: Google Home Hub geeft Assistent een vriendelijk gezicht

Google-Pixel-Stand-officieel

eBay: als importeren niet lukt

Officieel mag je geen Google-producten naar Nederland importeren. Het bedrijf is dan ook streng op het gebruik van ‘doorstuuradressen’ en controleert regelmatig. Het kan daarom voorkomen dat je bestelling wordt geannuleerd. Heb je zo’n e-mail gekregen? Dan is eBay de beste manier om een Home Hub, Pixel Stand of Pixel Slate in huis te halen.

Dit is een internationale marktplaats waar verkopers uit allerlei landen producten verkopen. Deze zijn meestal bereid om wereldwijd te verzenden, al zul je hier misschien wat extra voor moeten betalen. Let bij het zoeken op eBay vooral op de reputatie van de verkoper.

Een goed imago betekent doorgaans dat je het originele product in goede staat ontvangt. Net als bij importeren via Groot-Brittannië moet je bij eBay rekening houden met invoerkosten.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu