De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Tip: deel je boodschap met de omroepfunctie van Google Home

Thomas Haenen
14 november 2017, 10:45
2 min leestijd
Tip: deel je boodschap met de omroepfunctie van Google Home

Met de nieuwe omroepfunctie van de Google Home kun je gemakkelijk berichten verspreiden naar het hele huis. De functie wordt nu uitgerold voor de slimme speaker.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Google Home omroepfunctie

Sta je wel eens onderaan de trap om je kinderen te vertellen dat het eten klaar is? Vast in de file en wil je je partner laten weten dat je ietsje later bent? Deze en andere boodschappen kun je nu ook via de Google Assistant delen. Een omroepfunctie, die eerder dit najaar werd aangekondigd, is nu voor de Google Home beschikbaar.

Google Home omroepfunctie

Google ziet natuurlijk het liefst dat je je hele huis vol zet met stemgestuurde speakers. Naast een Google Home in je huiskamer, betekent dat ook kleinere Home Mini’s voor de studeer- en slaapkamers. De omroepfunctie maakt daar optimaal gebruik van. Door een bericht in te spreken op de Google Assistant op je smartphone, wordt de boodschap vervolgens naar alle Home-speakers in het huis verspreid.

→ Lees ook onze Google Home Mini review

Om de functie te gebruiken, zeg je ‘OK Google, broadcast’ gevolgd door de boodschap die je wil verspreiden. Roep ‘s ochtends bijvoorbeeld ‘OK Google, broadcast it’s time for school’ om de kinderen in huis op tijd uit bed te krijgen. Op moment van schrijven is het nog niet mogelijk om enkel een bericht naar specifieke speakers te sturen: het is alles of niets.

Wel heeft Google sommige oproepberichten van wat extra geluidseffecten voorzien. Gebruik je de Assistant om aan te geven dat het diner klaar staat, dan gaat er ook een belletje rinkelen op de verschillende Google Home-speakers om te laten weten dat iedereen aan tafel mag.

Google Home in Nederland

Net als andere stemgerelateerde Google-features is de omroepfunctie op dit moment alleen beschikbaar in het Engels. De Nederlandse Google Assistant verschijnt naar verwachting pas in de loop van 2018. Gelukkig kun je relatief makkelijk een Google Home in Nederland gebruiken, waarmee je zelfs met steenkolenengels aardig uit de voeten komt.

Lees het laatste Google-nieuws

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu