Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tip: zo teken je binnen de lijntjes in Google Keep

Michel van 't Klaphek
5 juli 2018, 10:55
2 min leestijd
Tip: zo teken je binnen de lijntjes in Google Keep

Dankzij de nieuw toegevoegde hulplijnen in Google Keep is het een stuk makkelijker om binnen de lijntjes te tekenen. Zo gebruik je deze handige functie.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep raster gebruiken: zo doe je dat

Google Keep is een van de handigste notitie-apps voor je Android. Wat veel mensen niet weten is dat je naast boodschappen- en takenlijstjes ook tekeningen kunt maken met de app. Dit is bijvoorbeeld handig voor het maken van opzetjes.

Lees ook: Een lofzang voor Google Keep

Aangezien tekenen op een beeldscherm niet altijd even makkelijk is, heeft Google Keep een nieuwe functie gekregen. Voortaan kun je namelijk een raster als achtergrond gebruiken. Je kunt kiezen uit vierkante blokjes, normale lijnen en puntjes. Hierdoor is het makkelijker om binnen de lijntjes te tekenen.

Zo zet je een raster aan:

  1. Druk in de app op de drie bolletjes rechtsboven in het scherm;
  2. Selecteer ‘Raster wijzigen’ en geef je voorkeur aan;
  3. Geef je inspiratie de vrije loop en je tekening wordt automatisch opgeslagen.

Natuurlijk kun je nog steeds uit vrije hand tekenen, en geen hulplijnen gebruiken. Zodra je klaar bent en de afbeelding automatisch opslaat, verdwijnt het raster weer. De lijnen dienen daarom puur als hulpmiddel. De update rolt uit voor alle Android-smartphones.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

Meer Google Keep-tips

Wist je dat je naast notities en tekeningen ook je stem kunt opnemen met Google Keep? Daarnaast is het mogelijk om afbeeldingen direct in de app op te slaan. Deze bestanden worden via de cloud gesynchroniseerd, waardoor je ze op al je apparaten kunt openen.

Wil je het maximale uit de fijne app halen? Lees dan onze Google Keep-tips door. Hierin leggen we onder meer uit hoe je geschreven tekst kunt overnemen, samen kunt werken en notities direct naar Google Documenten kan verplaatsen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu