Tip: Zo gebruik je de nieuwe subitems in een Google Keep-lijst

Erwin Vogelaar
9 juni 2018, 10:19
1 min leestijd
Tip: Zo gebruik je de nieuwe subitems in een Google Keep-lijst

De nieuwe subitems van Google Keep maken het creëren van lijstjes een stuk overzichtelijker. Zo gebruik je deze handige functie.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep subitems in lijstjes gebruiken

Google Keep is onze favoriete notitie-app voor Android. Een functie die we vaak gebruiken is het maken van lijstjes. In deze lijstjes kun je makkelijk items afvinken waarna ze verdwijnen. Dat is handig voor bijvoorbeeld het maken van een takenlijstje of een boodschappenlijstje. Google heeft nu de mogelijkheid toegevoegd om subitems aan deze lijstjes toe te voegen voor meer overzicht.

Lees ook: Een lofzang voor Google Keep

Om hier gebruik van te maken, leg je jouw vinger op de knop links van het item dat je wil laten inspringen. Die knop lijkt op zes puntjes. Swipe je vervolgens naar boven of onder, dan verplaats je het item in de lijst. Swipe je naar rechts, dan verspringt het item. Dat kun je weer ongedaan maken door naar links te swipen.

Deze subitems kun je vervolgens los van elkaar afvinken. Vink je het hoofditem af waar de subitems onder staan, dan worden ook alle subitems in één keer afgevinkt. Tik op het pijltje onderin het scherm om het afvinken ongedaan te maken.

google keep subitems

Wist je dat het heel makkelijk is om een al gemaakte notitie te veranderen in een lijstje? Doorloop daarvoor de volgende stappen.

  1. Open de notitie die je wil veranderen in een lijstje;
  2. Tik op het plusje linksonder;
  3. Kies voor ‘Selectievakjes’.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

Meer Google Keep-tips

Wil je nog meer halen uit deze fijne app? Met deze 7 tips haal je alles uit notitie-app Google Keep. In dit artikel leggen we onder andere uit hoe je jezelf een herinnering stuurt, hoe je samenwerkt aan een notitie en hoe je notities naar een Google Document stuurt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu