Met deze 7 tips haal je alles uit notitie-app Google Keep

Erwin Vogelaar
11 augustus 2017, 21:22
4 min leestijd
Met deze 7 tips haal je alles uit notitie-app Google Keep

Met Google Keep houd je makkelijk al je gedachtes, notities en boodschappenlijstjes bij. Met deze handige tips haal je meer uit de notitie-app.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep-tips om alles uit de app te halen

Een hoop notitie-apps komen en gaan, maar Google Keep blijft onze favoriet. Met onderstaande tips haal je net wat meer uit de app en maak je het notities bijhouden een stuk makkelijker. Zelfs als je de applicatie al dagelijks gebruikt, leer je mogelijk iets nieuws.

1. Stuur jezelf een herinnering

Wil je jezelf in de toekomst een handje helpen? Dan is het mogelijk om een herinnering te sturen. Hiervoor tik je in een notitie op het icoontje bovenin het scherm, dat lijkt op een vinger met een touwtje er omheen. Hier kies je wanneer je de herinnering wil ontvangen en of deze herinnering herhaalt moet worden. De herinnering duikt ook direct op in andere Google-diensten zoals Google Agenda.

Het is zelfs mogelijk om in dit scherm aan te geven dat je enkel een herinnering wilt als je op een bepaalde locatie komt. Bijvoorbeeld dat je het wc-papier of de melk niet moet vergeten als je in de supermarkt stapt.

2. Werk samen aan een notitie

Net als in Google Documenten, is het in Google Keep mogelijk om samen te werken aan een notitie. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een boodschappenlijstje bijhoudt met je partner of huisgenoot. Hiervoor ga je naar de notitie die je open wil stellen voor anderen. Je tikt vervolgens op het menu-icoontje en kiest voor ‘Bijdragers’. Hier voeg je mensen toe. Die mensen hebben dan uiteraard alleen toegang tot die ene notitie.

3. Gebruik Google Keep op al je apparaten

Google Keep is niet enkel voor je Android-smartphone verkrijgbaar, maar voor allerlei apparaten. Denk bijvoorbeeld aan je Windows-computer, iOS-tablet, Chromebook of Mac. Ben je op elk apparaat bij Google Keep ingelogd met hetzelfde account, dan synchroniseren je notities automatisch. Google Keep is ook als Chrome Extension verkrijgbaar.

google keep tips

4. Maak notities door ze in te spreken of te schrijven

We weten allemaal dat typen op een smartphone langzamer gaat dan bijvoorbeeld op een computer. Gelukkig is het ook mogelijk om je gedachtes in te spreken. Dit kan zowel via de app als via je Android Wear-horloge. In de app tik je op het microfoontje rechts onderin. Tof is dat je gesproken notitie vervolgens als tekst, maar ook als audio-bestand wordt opgeslagen. Tik je op het pennetje, dan is het mogelijk om te tekenen of je persoonlijke handschrift te gebruiken.

5. Neem geschreven tekst over

Google Keep kan ook tekst goed herkennen. Stel je hebt een snelle notitie op een papiertje geschreven, dan hoef je dit niet over te typen. Je tikt gewoon op het camera-icoontje rechts onderin en maakt een foto van de tekst. Voeg de foto toe aan de notitie en tik op de foto. Tik vervolgens op het menu rechtsboven en kies voor ‘Afbeeldingtekst ophalen’.

6. Verplaats je notities naar Google Documenten

Als je een notitie verder wil uitwerken in een tekstbestand, dan zijn er twee manieren om dit voor elkaar te krijgen. Werk je al in Google Documenten, dan is het mogelijk om je notitie te importeren zonder dat je hiervoor Google Keep hoeft te openen. Zit je in een document, dan kies je voor ‘Extra’ en vervolgens voor ‘Keep-notitieblok’. Hier vind je alle gemaakte notities terug. Hier kopieer je teksten of sleep je de notities direct naar je document.

Daarnaast is het mogelijk om in een notitie op de drie stipjes te tikken voor het menu. Vervolgens kies je voor ‘Verzenden’ en daarna voor ‘Kopiëren naar Documenten’. Je notities zijn ook naar andere apps te sturen. Hiervoor tik je na ‘Verzenden’ op ‘Via andere apps verzenden’.

7. Gebruik kleurenlabels en tags om je notities te organiseren

Om orde in je notities te krijgen is het mogelijk om ze een kleurenlabel te geven. Dit doe je door een notitie te openen en op de menuknop te tikken. Vervolgens kies je een kleur uit. Bijvoorbeeld een aparte kleur voor afspraken, eentje voor boodschappen en een kleur voor willekeurige gedachtes die je hebt. Notities zijn ook goed terug te vinden als je labels gebruikt. Hierdoor heb je nog meer controle over de verschillende categorieën. Uiteraard heeft Google Keep toegang tot Googles uitstekende zoekmachine, dus vind je op die manier ook alles weer terug.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu