In 4 stappen de afstand tussen punten meten in Google Maps
Wouter Nijsen

Het is mogelijk om in de Google Maps-app de afstand tussen punten te meten. Android Planet laat zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

Google Maps afstand meten

Wanneer je met Google Maps naar een bestemming navigeert, wordt in real-time getoond wat de precieze afstand nog is. Maar het is ook mogelijk om handmatig de afstand tussen punten te meten, wat handig is als je snel wil weten hoe ver verschillende locaties van elkaar af liggen. Google Maps heeft een simpele functie ingebouwd waarmee je dit kunt doen, en in onderstaande stappen leggen we uit hoe het werkt.

  1. Open de Google Maps-app, tik op een punt op de kaart en houd eventjes vast  totdat een rode speld tevoorschijn komt;
  2. Veeg het menu dat onderin verschijnt naar boven en tik op de optie `Afstand meten`;
  3. Ga met je vinger op de kaart naar het tweede punt dat je wil meten. Heb je de locatie gevonden, tik dan op de blauwe plus-knop rechtsonder;
  4. Onderin verschijnt vervolgens de afstand in kilometers.

En dat was het! Handig is dat je punten kunt blijven toevoegen. Dit doe je door naar het punt te vegen, weer op de plus-knop te drukken en dit eventueel te herhalen voor andere punten. Daarnaast vind je rechtsboven twee knopjes: met het pijltje maak je een punt ongedaan, en met de drie puntjes vind je de optie `Wissen` om alles te verwijderen. Wil je terug naar startscherm van Google Maps, kies dan voor het pijltje linksboven.

Lees ook: Zo navigeer je naar meerdere bestemmingen met Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.