De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo check je via Google Maps de bioscooptijden in de buurt

Wouter Nijsen
30 mei 2019, 15:22
2 min leestijd
Tip: zo check je via Google Maps de bioscooptijden in de buurt

Wist je dat je via de Google Maps-app op je Android-telefoon kunt checken welke films er in de buurt draaien? We laten zien hoe het werkt en hoe je direct een kaartje kunt bestellen.

Met Google Maps bioscooptijden checken

Met Google Maps kun je veel meer dan alleen navigeren, maar misschien wist je niet dat je ook bioscooptijden kunt checken. Je hoeft dus niet via Google te zoeken naar bioscopen in de buurt en de actuele filmtijden, maar gebruikt hiervoor gewoon de Maps-app. Dat scheelt zoekwerk, ook omdat je niet alle websites van bioscopen af hoeft te struinen. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je bioscooptijden checkt met Google Maps.

  1. Open de Google Maps-app op je smartphone en zoek naar ‘bioscoop’;
  2. Vervolgens zie je alle bioscopen in de buurt verschijnen. Bij elk filmtheater zie je een aantal foto’s, sterrenbeoordeling en de afstand vanaf jouw locatie;
  3. Tik op de bioscoop die je wil bezoeken, waarna je aan de onderkant van het scherm een aantal filmtijden ziet. Veeg iets naar beneden en tik vervolgens op ‘Meer datums en filmtijden’;
  4. Hierna krijg je een overzicht van alle films en bijhorende tijden. Bovenin kun je eventueel de dag aanpassen;
  5. Kies je voor een tijd, dan kun je direct een kaartje kopen. Je wordt dan naar de bestelpagina van de betreffende bioscoop doorgestuurd.

Handig is dat je tot zes dagen vooruit de bioscooptijden kunt bekijken. Daarnaast zie je bij elke film of het om een standaard of 3D-voorstelling gaat. De functie is vooral fijn als je ergens onbekend bent en spontaan naar de bioscoop wil gaan. Je hoeft dan immers niet te zoeken naar welke filmtheaters er allemaal in de buurt zijn, maar krijg via Google Maps een handig overzicht.

De nieuwste versie van Google Maps

De bioscoopfunctie van Google Maps is voor iedereen beschikbaar, al raden we wel aan om de nieuwste versie van de app te draaien. Via onderstaande link zie je of er eventueel een update voor je klaarstaat. Google Maps wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies. Zo kun je menukaarten van restaurants via Maps bekijken wordt binnenkort een incognito-modus toegevoegd.

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu