De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Eten afhalen of laten bezorgen via Google Maps doe je zo

Michel van 't Klaphek
11 oktober 2021, 16:53
2 min leestijd
YouTube video player

Je kunt via Google Maps maaltijden van lokale restaurants laten thuisbezorgen, of zelf afhalen. Dit gaat net zo makkelijk als het zoeken naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Zo werkt het.

Eten afhalen en laten bezorgen via Google Maps

Nu een groot gedeelte van de bevolking nog steeds noodgedwongen thuiszit, hebben bezorgdiensten het druk. Ook veel restaurants die voorheen nog niet aan afhalen of bezorgen deden zijn nu druk bezig om deze diensten tóch aan te bieden. Google Maps helpt deze ondernemers een handje.

Zo bestel je eten via Google Maps

Je kunt namelijk directzien welke restaurants, eethuizen en cafetaria’s in jouw omgeving maaltijden thuisbezorgen, of jou het eten laten afhalen. Deze optie werkt hetzelfde als andere snelkoppelingen in Maps, zoals het zoeken naar benzinestations, supermarkten en hotels.

Eten afhalen /bezorgen via Google Maps werkt zo:

  1. Open Google Maps op je smartphone;

  2. Tik onder het zoekvenster op ‘Afhalen’ of ‘Bezorging’;

  3. Kies je restaurant of cafetaria en plaats je bestelling.

Vervolgens kun je verder filteren op bijvoorbeeld openingstijden en goede beoordelingen. Ook laten sommige etablissementen hun menukaart via Google Maps zien. Tik op de pagina van een restaurant om de website te openen, of ze te bellen. De bezorging vindt dus niet via Google Maps plaats; dat doen de restaurants zelf. Googles kaartendienst geeft alleen aan of thuisbezorging/afhalen mogelijk is.

Google Maps: Navigatie en OV

Google LLC

Gratis via Google Play

Meer over Google Maps

Maps krijgt er aan de lopende band nieuwe functies bij, waaronder vernieuwde kaarten met meer kleur en details. Daardoor is de app voor veel mensen dé navigatie-app van voorkeur. Maar, de competitie is pittig. Check ook ons artikel over Google Maps-alternatieven voor een overzicht van degelijke navigatie-apps.

Lees ook ons artikel over 5 verstopte Google Maps-features, wat je kunt doen als Maps traag is en hoe je de snelheidsmeter van de navigatie-app aanzet.

Lees meer over Google Maps

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu