In 3 stappen eigen foto’s toevoegen aan Google Maps

Wouter Nijsen
25 september 2015, 19:30
1 min leestijd
In 3 stappen eigen foto’s toevoegen aan Google Maps

Een geinige feature van Google Maps is de mogelijkheid om geschoten foto`s van locaties of bezienswaardigheden te uploaden. We laten zien hoe je dit precies doet.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps foto’s toevoegen: zo doe je dat

Google Maps is verreweg de populairste navigatie-app voor Android. Dat komt met name door de vele functies en het feit dat de app goed is geïntegreerd in Android. Daarnaast wordt Maps regelmatig van updates voorzien, waardoor de app alsmaar beter  wordt.

Google Maps foto's

Ook is het mogelijk om zelf bij te dragen aan Google Maps, door geschoten foto`s in de navigatie app te uploaden. Hierdoor kunnen andere gebruikers jouw beelden bekijken wanneer ze op zoek zijn naar een bepaalde locatie of bezienswaardigheid. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je foto`s uploadt in Maps.

  1. Open Google Maps op je Android en zoek naar een locatie;
  2. Tik op de grote balk die onderin verschijnt en veeg naar beneden;
  3. Onder de foto`s vind je de optie `Foto`s toevoegen`. Tik hier op om een direct een foto te maken of er eentje kiezen uit de galerij.

De gekozen foto`s wordt nu  geüpload  en vervolgens bekeken en goedgekeurd door Google. Dat kan echter eventjes duren. Wanneer Google de foto`s accepteert, verschijnen ze in zowel de Android- als desktopversie van Google Maps.

Het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu