De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Tip: zo verzend je locaties van je desktop naar je smartphone

Gijs Ettes
13 juli 2015, 8:02
1 min leestijd
Tip: zo verzend je locaties van je desktop naar je smartphone

Eerder dit jaar werd het al mogelijk om locaties van Google Maps van je desktop naar je smartphone te sturen. In plaats van hiervoor een commando in te typen, kun je vanaf nu gewoon een knop indrukken om de beschrijving te verzenden.

Lees verder na de advertentie.

Locaties doorsturen in Google Maps

Deze functie, die een stuk minder omslachtig werkt dan typen of het gebruik van apps en Chrome-extensies, werd al eerder beschikbaar voor de iPhone en is eindelijk ook voor Android-toestellen beschikbaar. Voorwaarde is wel dat je over de laatste versie van Google Maps beschikt. Via ‘Google Play-app > Mijn apps’ controleer je of dat het geval is.

locaties doorsturen google maps

Vervolgens zie je bij het zoeken naar locaties in Google Maps op je desktop de optie ‘Naar apparaat verzenden’. Als je hierop klikt, kun je een gekoppeld apparaat selecteren en vervolgens de locatie doorsturen. Het is dan wel van belang dat je bij Google Maps op je desktop en smartphone met hetzelfde Google-account bent ingelogd. Meer lezen? Check dan onze tip voor het uitschakelen van de Google Maps zoekgeschiedenis in drie eenvoudige stappen.

Het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu