De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo navigeer je naar meerdere bestemmingen met Google Maps

Wouter Nijsen
18 april 2016, 20:59
1 min leestijd
Zo navigeer je naar meerdere bestemmingen met Google Maps

Google Maps is verreweg de populairste navigatie-app voor Android, maar gek genoeg is het niet mogelijk om naar meerdere opeenvolgende bestemmingen te navigeren. Met deze workaround kun je dit alsnog doen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps meerdere bestemmingen: zo werkt het

Met de desktop- en webversie van Google Maps is het makkelijk  om naar meerdere opeenvolgende bestemmingen te navigeren, maar met de Android-app is dit gek genoeg niet mogelijk. Ook wanneer je vanaf een pc een routebeschrijving naar je Android-toestel wil sturen, krijg je de melding `Niet ondersteund bij meerdere bestemmingen` te zien.

Google Maps meerdere bestemmingen

Android Police heeft een manier ontdekt waarmee je toch naar meerdere bestemmingen kunt navigeren met de Google Maps-app. Het is vrij  simpel, maar je dient wel een aantal stappen te doorlopen. Hieronder laten we zien hoe het werkt.

  1. Open de webversie van Google Maps op je pc of Mac en voer een routebeschrijving in. Je voegt meerdere bestemmingen toe door links op het plus-icoontje te drukken;
  2. Heb je de bestemmingen ingevoerd, kopieer dan de url in de adresbalk en mail deze naar jezelf. Het is ook mogelijk om de link met jezelf te delen via apps als Google Keep of Pushbullet;
  3. Ga op je Android-toestel naar de door jouw gekozen app en tik op de link;
  4. De routebeschrijving wordt automatisch opgestart in de Google Maps-app.

En dat was het! Zodra je Google Maps start, kun je via turn-by-turn-navigatie naar de verschillende bestemmingen navigeren. De truc werkt op alle besturingssystemen, waardoor het niet uitmaakt of je Windows, OS X, Linus of ChromeOS gebruikt. Mogelijk wordt de optie binnenkort officieel toegevoegd aan Google Maps, al heeft Google hier nog niks over bekendgemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu