Tip: zo schakel je irritante Google Maps-meldingen uit
Florence Peeters

Google Maps geeft je onderweg allerlei handige notificaties, maar dat is niet altijd en voor iedereen handig. Gelukkig kun je Google Maps-meldingen makkelijk zelf beheren.

Google Maps-meldingen beheren

Google probeert met verschillende meldingen in Maps je onderweg zoveel mogelijk te helpen. Zo geeft het natuurlijk navigatie-instructies, maar kun je ook notificaties krijgen over opgeslagen parkeerplekken. Ook zie je soms meldingen met de vraag of je het restaurant waar je net naartoe hebt genavigeerd, wil beoordelen.

Daar zijn alleen nog maar meer meldingen bij gekomen, nu de app onlangs een flinke update kreeg. Met verschillende functies (en nieuwe meldingen) probeert Google het reizen voor forenzen op de weg en in het openbaar vervoer minder stressvol te maken.

→ Lees ook: Op deze 4 manieren wordt reizen met Google Maps minder stressvol

Zo weet je nu waar de bus rijdt, laat de app weten of je moet rennen voor je overstap en krijg je notificaties over vertragingen en verstoringen, zodat je niet direct de file in rijdt.

Dat kan fijn zijn, maar dat is voor iedereen anders. Wanneer je bijvoorbeeld op een volle snelweg je ogen zoveel mogelijk op de weg wil houden, helpen afleidende notificaties niet. In zulke gevallen kun je de Google Maps-meldingen ook uitschakelen.

Zo pas je de Google Maps-meldingen aan:

  1. Open de Google Maps-app;
  2. Tik op het menu, vervolgens op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Meldingen’;
  3. Hier vind je alle categorieën waarin je meldingen kunt krijgen. Zet de schakelaar naast de melding uit wanneer je zulke meldingen niet meer wilt ontvangen. Doe dit voor alle meldingscategorieën waarvan je geen notificatie meer wil ontvangen.

Extra handig dat Google de soorten meldingen heeft verdeeld in verschillende categorieën, want zo kun je ook aangeven welke notificaties je juist nog wel wil ontvangen. Bijvoorbeeld een update over jouw woon-werkverkeer, of wanneer het tijd is om te vertrekken naar de volgende locatie op de agenda.

Wanneer je de app vooral op vakantie gebruikt, kan het juist fijner zijn om meldingopties als het toevoegen van foto’s aan locaties, te zien.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Maandthema Android in het verkeer

De gehele maand oktober staat het thema Android in het verkeer centraal op Android Planet. Onderweg is een smartphone heel handig, maar hoe gebruik je ‘m veilig? Deze maand zetten we alle tips voor je op een rijtje. Ook verdiepen we ons in diensten als Android Auto en apps als Samsungs In-Traffic Reply.

Is er een onderwerp dat we volgens jou echt niet mogen overslaan in dit thema? Laat het ons dan weten in een reactie onder dit bericht, of stuur een mailtje naar redactie@androidplanet.nl.

Lees alles over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.