Zo vertel je Google Maps dat je Pokémon GO gespeeld hebt

Thomas Haenen
5 september 2016, 13:37
2 min leestijd
Zo vertel je Google Maps dat je Pokémon GO gespeeld hebt

Met de Google Maps tijdlijn kun je makkelijk bijhouden welke beweging je elke dag allemaal krijgt. De app laat je nu ook je Pokémon GO-speeltijd tracken.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Pokémon GO

Google Maps kan voor jou je locatiegeschiedenis bijhouden, zodat je een overzicht hebt van alle plekken die je bezocht hebt. Die locatiegeschiedenis wordt alleen aan jou getoond en in een speciale tijdlijn opgeslagen. Zo zie je ook welk vervoer je hebt gebruikt: gefietst naar het park verderop, met de auto naar Groningen of met het vliegtuig naar San Francisco.

De Google Maps tijdlijn wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en opties, waarmee je nog preciezer je dagelijkse ritme en beweging bij kunt houden. Je kunt sinds kort zelfs je Pokémon GO-looproutes in Google Maps opnemen, zo ontdekte 9to5Google. Met onderstaande stappen hou je gemakkelijk zelf je speeltijd bij.

Google Maps Pokémon GO
  1. Open de Google Maps Tijdlijn in je browser via deze link;
  2. Zorg dat je een afstand hebt afgelegd met je telefoon op zak, zodat deze door Google geregistreerd is;
  3. Selecteer de dag dat je die afstand hebt afgelegd om de tijdlijn voor die dag in beeld te krijgen;
  4. Klik op het veld waar ‘Wandelen’ of ‘Fietsen’ staat, scroll omlaag en druk op ‘Catching Pokémon’.

De functie is in feite niet meer dan een geinige easter egg van Google, want jij bent de enige die je tijdlijn te zien krijgt. Wel is het wellicht een goede manier om slimme looproutes op te slaan. Ben je tijdens een enkele wandeling wel erg veel Pokéstops tegen gekomen, geef het dan aan in Google Maps zodat je in de toekomst nog een keer die route af kunt leggen.

De Google Maps Pokémon GO-optie lijkt helaas nog niet helemaal te werken in de mobiele versie van de Google Maps tijdlijn. Selecteer je op je computer dat je Pokémon GO speelde, dan wordt op je telefoon opgeslagen dat je simpelweg in beweging was. Mogelijk wordt dat foutje de komende dagen of weken gladgestreken.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu