Tip: verdwaal nooit meer op Schiphol met de Google Maps-app

Wouter Nijsen
24 januari 2019, 15:11
2 min leestijd
Tip: verdwaal nooit meer op Schiphol met de Google Maps-app

Wist je dat Google Maps gedetailleerde kaarten heeft van Schiphol, zodat je nooit meer hoeft te verdwalen op het vliegveld? Android Planet laat zien hoe het werkt in de app.

Google Maps Schiphol-kaarten

Schiphol is een enorm groot vliegveld en door alle gates, winkels, restaurants en cafés voor veel mensen al gauw een doolhof. Ondanks de vele bordjes met informatie kan het een behoorlijke opgave om in één keer bij de juiste bestemming te komen. Daarom is het heel handig dat de Google Maps-app extra gedetailleerde kaarten heeft van Schiphol, waarop je alle gates, securitycontroles en winkeltjes ziet.

Hierdoor weet je altijd de weg en kun jij je Android-telefoon erbij pakken om even te checken waar je precies bent, of naartoe moet. Volg hiervoor de stappen hieronder.

  1. Zorg dat je de nieuwste versie van Google Maps draait en open de app op je smartphone;
  2. Zoek met de balk bovenin naar Schiphol;
  3. Wanneer je inzoomt op het vliegveld, krijg je uitgebreide kaarten van alle gates, securitycontroles, bagagebanden en veel meer. Op de screenshots hieronder zie je hoe dit eruit ziet;
  4. Met de cijfers linksonder wissel je tussen de verschillende verdiepingen.

Handig is dat je ook instructies kunt krijgen hoe je naar bijvoorbeeld een bepaalde gate of winkel moet lopen. Hiervoor tik je op de kaart simpelweg de locatie aan, en kies je voor ‘Route’. Hierdoor loop je sowieso altijd de goede kant op.

Ook interessant: Precies weten hoe laat je van huis moet met Google Maps

Belangrijk om te weten: binnen navigeren met Google Maps kan vooralsnog alleen op Schiphol. Op Lelystad Airport en Eindhoven Airport, twee vliegvelden die onder hetzelfde moederbedrijf als Schiphol vallen, is dit helaas (nog) niet mogelijk.

→ Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu