In 3 stappen je zoekgeschiedenis in Google Maps verwijderen
Wouter Nijsen

Net als in de webversie wordt de  zoekgeschiedenis in Google Maps voor Android bewaard. Android Planet legt in deze tip uit hoe je dit vervolgens weer kunt verwijderen en uitschakelt.

Google Maps zoekgeschiedenis verwijderen doe je zo

google maps zoekgeschiedenisGoogle Maps is al jaren de go-to navigatie-app voor Android en velen maken er dan ook regelmatig gebruik van. Zo kun je navigeren naar opgeslagen locaties, maar ook naar plekken waar je maar één keer hoeft te komen.

Alle zoekopdrachten die je in Google Maps invoert worden  bewaard. Het is echter mogelijk te voorkomen dat de zoekgeschiedenis worden opgeslagen, al is dat wel even zoeken. Zo kun je individuele locaties verwijderen, maar ook de gehele zoekgeschiedenis uitschakelen. Hoe dat moet, lees je in de drie stappen hieronder.

  1. Open Google Maps op je Android-toestel en tik op het icoontje (drie streepjes) linksboven;
  2. Vervolgens verschijnen er verschillende opties. Tik op `Google Maps-geschiedenis` om alle gezochte plaatsen te bekijken;
  3. Je ziet nu alle gezochte plekken op een rijtje. Door achter elk zoekopdracht op het kruisje te tikken en volgens voor `Verwijderen` te kiezen, worden ze één voor één verwijderd.

Dat was het! Eerdere zoekopdrachten verschijnen voortaan niet meer als suggesties wanneer je een nieuw adres in Google Maps invoert. Het kan echter zo zijn dat zoekgeschiedenis al standaard staat uitgeschakeld. Dat kun je checken door op de zoekbalk van Google Maps te tikken en vervolgens naar onder te vegen. Hier vind je vervolgens de optie om zoekgeschiedenis helemaal in- of uit te schakelen.

Laatste nieuws over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.