De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tip: voeg Android Planet toe aan je Google Nieuws-overzicht

Redactie
22 februari 2019, 15:25
2 min leestijd
Tip: voeg Android Planet toe aan je Google Nieuws-overzicht

De Google Nieuws-app heeft onlangs een grondige make-over gekregen. Zo kun je nu ook je favoriete bronnen en onderwerpen toevoegen om geen verhaal meer te moeten missen.

Lees verder na de advertentie.

Android Planet toevoegen aan Google Nieuws

Eerder dit jaar verscheen de vernieuwde Google Nieuws-app in de Play Store. De ogenschijnlijk simpele app maakt het makkelijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en al het andere wat je interesseert. Het bedrijf heeft de app de afgelopen maanden uitgebreid met een donkere modus, offline artikelen en handige features.

We zien dat steeds meer van onze lezers Google Nieuws gebruiken om bij te blijven. Wist je dat je met de app ook ons kunt toevoegen als bron? Vervolgens worden verhalen van Android Planet iets vaker getoond in je gepersonaliseerde nieuwsoverzicht. Bovendien toont Google dan ook andere Android- en smartphone-gerelateerde verhalen, die mogelijk interessant voor je zijn. Dit is hoe je Android Planet toevoegt:

  1. Download de Google Nieuws-app in de Play Store en open ‘m;
  2. Druk linksboven op het zoekicoontje en typ ‘Android Planet’;
  3. Open Android Planet, en druk vervolgens op het sterretje rechtsboven;

En klaar is Kees! Door in de menubalk onderaan op ‘Favorieten’ te drukken, kun je al je toegevoegde bronnen zien en eventueel weer verwijderen. Wil je geen enkel bericht van Android Planet missen? Dan kun je Google Nieuws ook vragen om je een melding te sturen bij elk nieuw artikel. Daarvoor open je de Android Planet-pagina in de app, druk je op de drie puntjes rechtsboven en selecteer je ‘Meldingen inschakelen’.

Met de Google Nieuws-app kun je ook specifieke locaties of onderwerpen volgen. Bekijk al het nieuws over je favoriete voetbalclub, of vraag de app om je op de hoogte te houden over al het nieuws dat in je gemeente gebeurt.

Google Nieuws in je browser

Google Nieuws is natuurlijk niet alleen als app, maar ook gewoon als website beschikbaar. Ook daar kun je je favoriete bronnen instellen. Daarvoor volg je deze stappen:

  1. Open de Google Nieuws-website;
  2. Typ ‘Android Planet’ in de zoekbalk bovenaan in beeld, of klik op deze link om ons direct toe te voegen;
  3. Druk vervolgens op de ‘Volgen’-knop die rechtsboven staat;
  4. Om vervolgens alle artikelen van Android Planet terug te zien, hoef je in de linkerbalk alleen maar op ‘Favorieten’ te klikken.

Natuurlijk kun je ook gewoon direct de Android Planet-app downloaden. Met onze app kun je niet alleen kiezen voor notificaties bij elk nieuw bericht, maar ook voor een dag- of weekoverzicht. Bovendien is de app helemaal gratis in de Play Store te vinden via onderstaande link.

→ Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu