Zo gebruik je de nieuwe donkere modus van Google Nieuws
Michel van 't Klaphek

In navolging van onder meer Berichten en YouTube heeft ook Google Nieuws een donkere modus gekregen. Nieuws lezen in de avonduren wordt zo een stuk fijner voor je ogen. Dit is hoe je de donkere modus activeert.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Nieuws donkere modus: zo werkt het

Google is er maar druk mee. Het bedrijf rolt aan de lopende band updates uit voor haar apps en nu is Google Nieuws aan de beurt. De donkere modus verandert het kleurenpalet van licht naar zwart, waardoor het fijner is om het nieuws in de avonduren te lezen. Ook is het beter voor je ogen en slaapritme.

Zo gebruik je de donkere modus in Google Nieuws:

  1. Update Google Nieuws naar de nieuwste versie, of download dit apk-bestand;
  2. Open de app en druk op het profiel-icoon rechtsboven;
  3. Tik op ‘Instellingen’ en selecteer ‘Donker thema’;
  4. Kies vervolgens of de modus altijd aan moet staan, of enkel in de avonduren.

Ook kun je ervoor kiezen om de donkere modus te tonen wanneer je een laag accupercentage hebt. Op deze manier bespaar je batterij.

Downloaden

De update rolt binnenkort uit voor alle Android-smartphones, maar voor wie niet wil wachten is dus al een apk-bestand beschikbaar. Deze installeer je gemakkelijk binnen enkele seconden, waardoor je direct aan de slag kunt met de donkere modus. Houd er wel rekening mee dat deze versie in het Engels is: de Nederlandse versie wordt via een reguliere update uitgerold.

Kom je er niet uit? Raadpleeg dan ons artikel waarin we uitleggen hoe je een apk-bestand installeert. Verder zijn we geen verbeteringen of nieuwe functies tegengekomen, op wat wijzigingen in het instellingenmenu na.

→ Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.