De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: verwijder opgeslagen stemcommando’s in Google Now

Wouter Nijsen
8 juni 2016, 13:33
1 min leestijd
Tip: verwijder opgeslagen stemcommando’s in Google Now

Zoekopdrachten of stemcommando’s  die je gebruikt voor Google Now worden standaard opgeslagen door Google. In deze tip lees je hoe je ze kunt verwijderen.

Verwijder je Google Now geschiedenis

Het ‘OK Google’-stemcommando van Google Now is enorm handig. Je kunt met je stem  enkele functies van je smartphone bedienen, of op Google ergens naar zoeken. Handig als je bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht wil sturen naar een vriend of familielid, maar geen zin hebt om je Android-toestel op te pakken.

Wat je wellicht niet weet, is dat al je stemcommando`s worden opgenomen en opslagen. Dit doet Google om de herkenning van talen te verbeteren en de zoekmachine te verbeteren. Wil je niet dat al je stemcommando`s ergens opgeslagen omdat je bang bent voor je privacy, dan kun je ze snel en gemakkelijk weer verwijderen.

google now geschiedenis

Ga hiervoor naar de Spraak- en audioactiviteitpagina van Google en log hier in met je Google-account. Hier vind je vervolgens een complete lijst van alle stemcommando`s, waarbij je per dag ziet welke je hebt gebruikt. Google geeft je de optie om stemcommando`s terug te luisteren en toont indien mogelijk een transcriptie.

Je kunt individuele spraakcommando`s verwijderen, maar er ook voor kiezen om ze allemaal in één keer weg te doen. Klik hiervoor in de blauwe menubalk bovenin op de drie puntjes en kies `Opties verwijderen`. Hierna kun je de spraak- en audioactiviteit van vandaag, gisteren, de afgelopen vier weken of alles verwijderen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu