De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo kun je in 4 stappen Google Now offline gebruiken

Redactie
28 september 2015, 16:28
2 min leestijd
Zo kun je in 4 stappen Google Now offline gebruiken

Met de nieuwe Google-app (5.3) is het mogelijk om Google Now offline te gebruiken. Eigenlijk is de nieuwe functie  nog niet beschikbaar in Nederland, maar met een trucje kun je hem toch gebruiken in het Engels. We laten zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Google Now offline gebruiken

In juni dit jaar werd al ontdekt dat Google Now binnenkort offline spraakcommando’s zou ondersteunen. Destijds was het nog niet mogelijk om ze daadwerkelijk uit te proberen, maar nu wel. Dat wil zeggen, als je de app hebt geüpdatet naar versie 5.3 en jouw toestel hebt ingesteld op  Engels als hoofdtaal.

Deze stappen moet je uitvoeren om Google Now offline te activeren:

  1. Ga naar Instellingen en selecteer ‘Taal en invoer’. Kies bij taal voor ‘Engels (United States)’;
  2. Open Google Now en selecteer ‘English (US)’ als taal bij de instellingen;
  3. Hoewel er als je offline bent  ‘Google Now can’t be reached at the moment’ staat, zijn er een beperkt aantal commando’s die het wel doen;
  4. Activeer de spraakherkenning met het commando  ‘Ok Google’ waarna een lijst met opties (zie hieronder) tevoorschijn komt.

Offline commando’s Google Now

google now offline

Met de offline spraakbesturing is het mogelijk Google Now te gebruiken als je geen goede internetverbinding hebt of deze zelfs hebt uitstaan. De lijst bevat de meest basic spraakbesturingscommando’s waaronder het activeren van apps op je telefoon zoals Gmail door ‘Open Gmail’ te zeggen. Ook kun je verbinding maken met  wifi met het commando ‘Turn on Wi-Fi’ of het dimmen van je scherm met ‘Dim the screen’.

De commando’s werken ook andersom. Wil je de vliegtuigmodus uitzetten dan zeg je in plaats van ‘Turn on the airplane mode’ ‘Turn off’. Activeer je ‘Play Music’ dan wordt niet alleen de app geopend, maar wordt er ook meteen een random nummer afgespeeld. Offline worden natuurlijk alleen de intern opgeslagen nummers afgespeeld.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu