De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

In 3 stappen Google Now uitschakelen

Redactie
24 februari 2015, 20:11
1 min leestijd
In 3 stappen Google Now uitschakelen

Google Now is Googles slimme assistent die veelal standaard wordt meegeleverd met Android. Het is echter mogelijk om de dienst uit te schakelen, en Android Planet laat zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Google Now wordt veelal automatisch geïnstalleerd  bij nieuwe Android-toestellen, maar kan ook via de Google Now Launcher op je smartphone worden geïnstalleerd.

Velen vinden het uiterlijk van de Google Now Launcher echter zo mooi,  dat ze de app toch installeren. Google Now wordt dan automatisch geactiveerd, en verbruikt in de meeste gevallen veel energie. Toch is het mogelijk om Google Now uit te schakelen, en Android Planet legt uit hoe je dit kunt doen.

In 3 stappen Google Now uitschakelen

  1. googlenowSwipe van links naar rechts om naar het Google Now-scherm te gaan, om vervolgens opnieuw van links naar rechts te swipen om het instellingenmenu van Google Now te tonen. Als je het Google Now-scherm niet hebt, kun je de Google-app openen en dan van links naar rechts swipen om ook het instellingenmenu te openen.
  2. Navigeer naar Instellingen > Now-kaarten.
  3. Schakel ‘Kaarten weergeven’ uit en druk op de bevestiging dat je Google Now wilt uitschakelen.

En dat was het! Google Now is nu uitgeschakeld, terwijl je nog wel de zoekfunctie van Android of de Google Now Launcher kunt gebruiken.

Laatste nieuws over Google Now

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu