De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo verstuur je een WhatsApp-bericht via Google Now

Redactie
26 oktober 2015, 12:12
1 min leestijd
Zo verstuur je een WhatsApp-bericht via Google Now

Het was al enige tijd mogelijk om met Google Now  in het Engels  berichten te versturen via WhatsApp. Het spraakcommando werkt nu ook in het Nederlands.

Lees verder na de advertentie.

Google Now ondersteunt sinds kort  het spraakcommando ‘Stuur een WhatsApp naar…’. Ook varianten als ‘Zend een…’ werken als manier om snel even een WhatsAppje te sturen.  Behalve WhatsApp worden ook Telegram, Viber, WeChat en NextPlus ondersteund als de apps zijn voorzien van de laatste update.

Met Google Now WhatsApp versturen

Deze Google Now feature maakt het versturen van een WhatsAppje weer een stuk sneller. Google Now vindt namelijk de juiste contactpersoon voor je in combinatie met het commando. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het bericht te typen; dit doet de assistent nog niet voor je. Vervolgens druk je op de herkenbare verzendknop om het appje weg te sturen.

Wil je het bericht toch niet naar de ingesproken persoon sturen, dan kun je door op de naam te klikken een andere contactpersoon selecteren in de lijst. Ook kun je verder gaan in WhatsApp als je de functionaliteiten van Google Now te beperkt vindt. Je kunt namelijk alleen platte tekst versturen. Foto’s, video’s of WhatsApps eigen emoji zijn (nog) niet beschikbaar via Google Now.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: DroidApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu