Zo vind je nu opgeslagen links terug in de Google-app

Thomas Haenen
10 oktober 2017, 10:59
2 min leestijd
Zo vind je nu opgeslagen links terug in de Google-app

Ontdek je regelmatig nieuwe sites via de Google-app? Met de nieuwe lijstfunctie is het net iets makkelijker om ze op te slaan.

Lees verder na de advertentie.

Google opgeslagen lijsten: zo bewaar je links

Google opgeslagen lijsten

Google maakt het de laatste maanden steeds makkelijk om interessante zoekresultaten op te slaan. Zo beschikt Google Afbeeldingen al een tijdje over een bewaarfunctie, laat Maps je locatie verzamelen en kun je op de desktop ook je gewone zoekresultaten opslaan. Deze optie heeft zijn weg sinds kort ook gevonden naar de Google-app voor Android.

Als je iets opzoekt via de Google-app, worden de zoekresultaten getoond in de in-app browser. Dat betekent dat je niet direct toegang hebt tot de gewone favorieten van je browser. Mocht je echter toch een artikel, productpagina of ander interessant resultaat willen opslaan, dan kan dat nu via het ‘Opslaan’-vlaggetje rechtsboven.

Vervolgens verschijnt er een menu in beeld met verschillende lijsten waarin je het resultaat kunt opslaan. Kies voor de algemene ‘Favoriete pagina’s’-lijst, of maak een nieuwe lijst om het zoekresultaat in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete recepten verzamelen of een lijst maken van de beste vakantiebestemmingen.

Bekijk je opgeslagen links

Je opgeslagen lijsten zijn vervolgens op verschillende plekken terug te vinden. In de Google-app op je smartphone staan ze in het zijmenu, onder de ‘Opgeslagen’-knop. Daarnaast kun je de resultaten terugvinden op je desktop door naar de Google-site te gaan. De lijsten zijn alleen zichtbaar als je ingelogd bent, en kunnen niet gedeeld worden met andere gebruikers.

De Google-lijsten zijn automatisch in de app te vinden na het installeren van de nieuwste update. Die wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan enkele dagen duren voor je aan de beurt bent. Eventueel kun je handmatig controleren of er updates beschikbaar zijn via onderstaande link naar de Play Store.

Download de Google-app in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu