De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Maak je eigen slimme Google-gadgets met Paper Signals

Thomas Haenen
2 april 2018, 13:37
2 min leestijd

Google heeft een experiment online gezet waarmee je je eigen spraakgestuurde gadgets kunt maken. Je hebt maar een paar onderdelen, een sjabloon en een printer nodig om ze te maken.

Lees verder na de advertentie.

Bouw met Google Paper Signals: slimme gadgets van papier

Paper Signals is een experimenteel project van Google, waarmee je simpele gadgets kunt bouwen met een paar goedkope onderdelen. Voorbeelden van Signals die Google zelf bedacht heeft zijn bewegende pijltjes om de Bitcoin-prijs aan te duiden, een openslaand parapluutje om te laten zien of het regent of een bewegende raket om lanceringen van NASA of SpaceX in de gaten te houden. Deze Signals werken samen met Google Assistant, en je kunt ze altijd een andere taak geven.

Google Paper Signals

Om je eigen papieren Signal te bouwen, heeft Google een handige gids online gezet. Daarnaast heb je een aantal onderdelen nodig, waaronder een elektromotor, een moederbordje en een aantal kabels. Via Adafruit kun je een kit aanschaffen van zo’n 25 dollar, die alles bevat wat je nodig hebt. Je hebt ook een schaar, lijm en een printer nodig om het omhulsel te bouwen.

Zodra je Signal af is, kun je hem met Google Assistant aansturen en vertellen welke gegevens je ermee wil bijhouden. Dit zul je wel in het Engels moeten doen, aangezien Google Assistant nog geen Nederlands spreekt.

Als je bekwaam bent in programmeren, kun je ook je eigen Signal maken. Hiervoor heeft Google de broncode online gezet van de voorbeelden die het bedrijf zelf al gemaakt heeft. Via Github vind je de instructies en de gegevens die je nodig hebt voor je project.

Google AIY Vision Kit

Eerder introduceerde Google een ander experiment, in de vorm van de AIY Vision Kit. Hiermee kunnen programmeurs en hobbyisten een Raspberry Pi en een camera gebruiken om met machine learning objecten te herkennen. Zo kun je zonder veel geld uit te geven toffe dingen doen met het herkennen van objecten met de technieken van Google.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu