De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

3 handige tips voor het nieuwe Google Foto’s

Wouter Nijsen
31 mei 2015, 13:23
2 min leestijd
3 handige tips voor het nieuwe Google Foto’s

Tijdens Google I/O werd het nieuwe Google Foto’s onthuld en direct beschikbaar gemaakt. De nieuwe foto-app brengt al jouw foto`s samen en organiseert ze. Android Planet zet drie handige tips voor  Google Foto’s op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s tips

Volgens Google is haar vernieuwde Foto’s-app dé plek om al je foto`s samen te brengen. Het fijne van Foto’s is dat de app orde schept in de honderden of duizenden foto`s die je op je Android hebt staan. Vervolgens worden ze in hoge kwaliteit in de cloud opgeslagen, waardoor je ze altijd bij de hand hebt. Met de drie tips hieronder haal je nog meer uit Google Foto’s.

1. Zo bewerk je foto’s met Google Foto’s

Google Foto’s neemt veel functies over van de oude Foto’s-app, maar stopt ze in een nieuw jasje. Een functie van het nieuwe Google Foto’s is dat je kiekjes kunt aanpassen en bewerken. Hierbij reiken de opties niet zover als bij veel apps uit Google Play, maar de mogelijkheden zijn voldoende.

Googles Foto's features

Het bewerken van een foto met een app is heel simpel. Navigeer naar een album, kies de gewenste foto en druk vervolgens op het icoontje linksonder (het potloodje). Vervolgens zie je alle opties verschijnen. Wil je een afbeelding voorzien van een Instagram-achtige filter, of `m simpelweg bijsnijden, dan kun je de knopjes onderin gebruiken om tussen de modi te schakelen.

2. Collage`s, films, verhalen of gifjes maken

Google Foto's features

Daarnaast is het mogelijk om van je foto`s in Google Foto’s een collage, filmpje, verhaal of gifje te maken. Laatstgenoemde is natuurlijk erg leuk wanneer je veel verschillende foto`s kort na elkaar hebt geschoten. De verhalenfunctie zet foto`s in een kort overzicht en voorziet ze van een geinige  animatie en titel.

Om van deze opties gebruik te maken, dien je een album of meerdere foto`s te selecteren en vervolgens rechtsboven op het plusicoontje te tikken. Hierna kun je gemakkelijk kiezen uit de mogelijkheden die er zijn. We raden aan om ze allemaal eens te proberen, want de resultaten zijn opvallend leuk.

3. Afbeeldingen uit Google Foto’s delen

Google Foto's features

Het nieuwe Google Foto’s is in de basis een verzamelplek van je foto`s, maar geeft je uiteraard ook de mogelijkheid om ze met anderen te delen. Dat kan op verschillende manieren, wat altijd  vrij simpel werkt. Je selecteert een foto door er op te tikken en kort vast te houden.

Door over andere foto`s te `slepen` selecteer je er meerdere in één keer. Met het icoontje bovenin maak je zo  gemakkelijk een deelbare link aan. Die kun je vervolgens naar anderen sturen, ook wanneer ze de app  niet gebruiken. Foto`s worden dan in de browser en in 1080p op het scherm getoond.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu