De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo installeer je de Pixel-launcher van Android 8.0 op je toestel

Thomas Haenen
26 januari 2018, 16:17
2 min leestijd
Zo installeer je de Pixel-launcher van Android 8.0 op je toestel

De Google Pixel-launcher was voorheen exclusief, maar ontwikkelaars hebben ‘m nu geschikt gemaakt voor andere smartphones. De launcher is bijgewerkt naar Android 8.0.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-launcher bijgewerkt

De Pixel-launcher voor andere smartphones verscheen vorig jaar, maar kreeg onlangs een forse update. Ontwikkelaar AmirZ heeft verschillende nieuwe features die tot nu toe exclusief voor de Pixel 2 waren toegevoegd zodat je weer helemaal bij bent. Ook het design is volledig verfrist.

Daarnaast heeft Amir zelf ook nog een groot aantal eigen features bedacht en toegevoegd. Zo krijg je nu app-suggesties te zien in je overzicht, op basis van de apps die je het meest geopend hebt. Je kunt je notificaties openen of sluiten door overal op het scherm omlaag of omhoog te swipen, niet alleen bovenaan het beeld. Je kunt nu zelf ronde icoontjes inschakelen voor apps die het ondersteunen.

Google Pixel launcher installeren: zo werkt het

Technische gebruikers vonden al eerder manieren om de Pixel-launcher gedeeltelijk geschikt te maken voor andere toestellen. Met dank aan AmirZ is deze voor het eerst volledig overgezet. De ontwikkelaar heeft op GitHub een installatiebestand gedeeld waarmee je de launcher op je eigen smartphone zet.

De Pixel-launcher is dermate aangepast dat hij officieel alleen werkt op Googles eigen smartphones. AmirZ besloot de code te combineren met die van Launcher3, een andere homescreenvervanger die dicht bij stock-Android blijft. Zo wist hij de stijl en functies van Googles software geschikt te maken voor andere toestellen.

Unieke features van de Pixel Launcher

Hoewel Google Pixel-toestellen doorgaans als eerste een nieuwe versie van Android krijgen, lopen ze niet op stock-Android. De Pixel-launcher die op deze smartphones te vinden is, biedt onder andere een aangepast homescreen. Zo is er snelkoppeling naar je app-overzicht, al veeg je omhoog om al je apps in beeld te brengen. De traditionele Google-zoekbalk bovenin in beeld is vervangen door een pilvormig icoontje. Druk je daarop, dan verschijnt de volle balk pas in beeld.

Ben je fan van de opgeruimde look van de Google Pixel-launcher, dan kun je hem nu zelf op je smartphone zetten. Daarvoor download je eerst het installatiebestand via Github. Volg daarna onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-toestel. Druk na afloop op de homeknop, en je kunt kiezen tussen de verschillende launchers. Stel de Pixel-launcher als standaard in of probeer hem eenmalig uit.

Let wel: de aangepaste Pixel-launcher wordt niet officieel door Google ondersteund. De software lijkt op vrijwel elke Android-smartphone te werken. Hou er rekening mee dat apps en menu’s soms kunnen crashen, maar over het algemeen zou de launcher stabiel moeten lopen. Heb je al een oude versie van de homescreenvervanger op je toestel staan, dan moet je die eerst verwijderen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu