Zo kan Google Play een alternatief zijn voor Spotify, Netflix, Kindle en Audible

Erwin Vogelaar
17 mei 2018, 19:18
4 min leestijd
Zo kan Google Play een alternatief zijn voor Spotify, Netflix, Kindle en Audible

De Play Store zullen de meesten voornamelijk gebruiken als plek om apps te downloaden. Toch biedt Googles digitale winkel veel meer en kun je Google Play als een compleet alternatief zien voor allerlei andere apps, zoals Spotify, Netflix, Kindle en Audible.

Lees verder na de advertentie.

Google Play als alternatief voor talloze apps

Op je smartphone gebruik je waarschijnlijk allerlei verschillende apps om entertainment tot je te nemen. De populairste zijn toch wel Spotify voor muziek, Netflix voor video, Kindle voor boeken en Audible voor audioboeken. Natuurlijk zijn er ook interessante alternatieven, zoals Pandora, Kobo Books en Storytel. Elke app vraagt echter weer voor andere accounts en plekken om je betaalinformatie mee te delen.

Dat is geen groot probleem, maar het kan ook anders. De meeste dingen vind je namelijk ook bij Google zelf in de Play Store. Deze winkel is veel uitgebreider dan enkel Android-apps.

Categorieën van de Play Store

De Play Store is opgedeeld in zes extra categorieën: games, films, boeken, muziek en kiosk. Achter elke categorie schuilt een hele eigen winkel. Zo koop en huur je bij ‘Films’ nieuwe en oude films. Bij ‘Boeken’ schaf je tegenwoordig ook audioboeken aan en bij ‘Muziek’ vind je natuurlijk talloze albums om los te kopen of je neemt een abonnement.

google play als alternatief

Om van de diensten gebruik te maken, heb je de verschillende Google Play-apps in de Play Store. De kans is zelfs groot dat deze apps al standaard op je Android-toestel staan. We moeten wel zeggen dat deze apps een hoop functies van de concurrentie missen, maar toch is het een interessante optie om al je entertainment onder één dak te hebben. Daar gebruik je onderstaande applicaties voor.

Google Play Films

Met Google Play Films bekijk je films door ze te huren of te kopen. Google heeft geen aanbod van televisieseries, dus in die zin is de app geen compleet alternatief voor bijvoorbeeld Netflix. De films bekijk je op je smartphone, tablet, laptop of stream je via een Chromecast naar je tv.

De films zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je makkelijk iets nieuws vindt. Denk aan de nieuwste films om te kopen of huren, films die Google jou aanbeveelt gezien je voorgaande aankopen, en films die met korting zijn te kijken. In je bibliotheek vind je al jouw aankopen. Ook heb je een kijklijst om films later te kijken.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

Google Play Boeken

Google Play Boeken geeft je een boekenwinkel in je broekzak, met talloze Nederlands- en Engelstalige boeken. Van elk boek kun je eerst een proefversie proberen om te zien of het wat voor je is. Sinds kort vind je hier ook audioboeken om naar te luisteren. Daar zitten nog niet zoveel Nederlandstalige boeken tussen, maar dat zal ongetwijfeld in de toekomst verbeteren.

Download Google Play Boeken in Google Play (gratis)

Google Play Muziek

Google Play Muziek is de plek om al je muziek te luisteren. Je kunt ervoor kiezen om losse nummers en albums in de Play Store te kopen, maar als je hier al je muziek gaat luisteren, is het logischer om een abonnement af te sluiten.

Dan kies je of voor een individueel abonnement voor 9,99 euro per maand, of voor een gezinsabonnement voor 14,99 per maand. Naast Googles eigen muziekaanbod geeft deze app je ook de mogelijkheid om zelf muziek op je smartphone te zetten via je computer.

Download Google Play Muziek in Google Play (gratis)

Maak gebruik van de gezinsbibliotheek

Een groot voordeel bij het gebruik van deze apps in plaats van alle alternatieven, is dat je van Google Play een gezinsbibliotheek kunt maken. Op deze manier deel je alle apps, games, boeken en films met maximaal vijf gezinsleden. Zo hoef je dingen maar één keer aan te schaffen, waarna het hele gezin ervan kan genieten. Hier kun je ook een Play Muziek-gezinsabonnement aan toevoegen.

google play als alternatief

Om een gezinsbibliotheek in te stellen, ga je naar de Play Store-app, tik je op het menu en vervolgens ‘Account > Gezin > Aanmelden voor gezinsbibliotheek’. Daarna doorloop je de instructies op het scherm. Aankopen die in aanmerking komen voor deze bibliotheek worden er vervolgens automatisch aan toegevoegd.

Maandthema: Google Play

Deze hele maand zetten we Google Play in het zonnetje met extra aandacht voor deze digitale winkel. Kijk hieronder voor andere artikelen rond dit onderwerp en schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download de Android Planet-app om op te hoogte te blijven.

Lees meer over het Google Play-maandthema

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu