De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Zo maak je een Let’s Play-video via Google Play Games

Erwin Vogelaar
28 oktober 2015, 19:08
2 min leestijd
Zo maak je een Let’s Play-video via Google Play Games

Via Google Play is het vanaf nu mogelijk om opnames te maken van de game die je speelt. Tevens kan je eigen hoofd en commentaar aan de video toegevoegd worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Let’s Play

Het is vanaf nu mogelijk om Let’s Plays te maken tijdens het spelen van games op een Android-toestel. Let’s Play zijn video’s van games terwijl de speler commentaar levert op hetgeen wat er op het scherm gebeurt. Vaak is er ook een gedeelte van de video gereserveerd voor het hoofd van de speler. Via Google Play Games is dit nu allemaal mogelijk zonder extra software of hardware.

google play let's play

In de nieuwste versie van de Google Play Games-app zoek je naar de game die je wil spelen en voor het starten kies je de optie om op te nemen. Vervolgens hoef je enkel nog op de recordknop in te drukken. Je krijgt de keuze om games in 720p of 480p op te slaan en of je de opname wil verrijken door je eigen hoofd in een hoekje te plaatsen. Hiervoor wordt de camera aan de voorzijde van het toestel gebruikt. Eventueel commentaar op de game wordt via de microfoon opgenomen. De video kan vervolgens licht worden bewerkt en direct naar YouTube worden gestuurd.

De Let’s Play-trend houdt maar niet op en dat heeft Google ook door. Recentelijk is bijvoorbeeld YouTube Gaming gestart, waar alle Let’s Players bij elkaar worden gevoegd in één platform. Door het maken van Let’s Play via Android zo makkelijk te maken, is het een kans voor meer mensen om hun kunsten te laten zien in een video. Ook kan het bepaalde verstopte Android-games meer zichtbaar maken.

Waar ga jij eerst een video van maken? Misschien van het magisch mooie Alto’s Adventure, het rustgevende Prune, de avonturen met Lara Croft GO of laat je toch liever zien hoe je er voor staat in Clash of Clans? Druk op de recordknop en laat zien wat je kunt.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu