Tip: zo schakel je meldingen van Google Play uit

Wouter Nijsen
16 september 2015, 19:37
1 min leestijd
Tip: zo schakel je meldingen van Google Play uit

Standaard stuurt Google Play meldingen wanneer er app-updates beschikbaar zijn of als applicaties automatisch zijn bijgewerkt. Die notificaties kunnen best irritant zijn en in deze tip  laten we zien hoe je ze uitschakelt.

Lees verder na de advertentie.

Schakel Google Play meldingen uit

Google Play meldingen

Wanneer je veel apps op je Android hebt geïnstalleerd, ontvang  je regelmatig meldingen  dat er  updates beschikbaar zijn. Zo weet je precies wanneer je Google Play moet induiken, al checken  veel gebruikers handmatig  of ze hun apps moeten  bijwerken. Dan is  het handig om de meldingen uit te schakelen, wat vrij simpel is. In de stappen hieronder leggen we het uit.

  1. Open Google Play op je Android-toestel;
  2. Tik op het icoontje linksboven (drie puntjes) en kies voor `Instellingen`;
  3. Schakel nu de meldingen uit door op de vinkjes achter `App-updates beschikbaar` en `Apps zijn automatisch geüpdatet` te tikken.

Dat was het! Kies je er later voor om alsnog de meldingen te willen ontvangen, dan dien je simpelweg de beschreven stappen opnieuw te doorlopen.  In hetzelfde menu kun je ook kiezen of er standaard icoontjes van geïnstalleerde apps op je homescreen moeten verschijnen. Dat kan door op de optie ‘Pictogram toevoegen aan startscherm’ te tikken.

Het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu